Παραδειγματική τιμωρία του γυναικολόγου

ΕιδήσειςΤο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) με αφορμή την υπόθεση του γυναικολόγου από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να βίασε ασθενή του στα τέλη Οκτωβρίου, ζητά «διεξοδική διερεύνηση και παραδειγματική τιμωρία, σε περίπτωση που βρεθεί ένοχος»…Σε ανακοίνωση το MIGS αναφέρει ότι σε περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών, δεν θα έπρεπε η ευθύνη να τοποθετείται στα θύματα/γυναίκες.
Αναφέρει ακόμη ότι, συμφώνα με διαθέσιμα δεδομένα, υπάρχει μια συγκλονιστική αύξηση των κρουσμάτων βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, σημειώνοντας ότι κατά το χρονικό διάστημα 1990-1996 τα περιστατικά βιασμών αυξήθηκαν 361% και κατά την περίοδο 2000-2003 σημειώθηκε επιπλέον αύξηση κατά 195 τοις εκατόν.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο καλεί το κράτος να προβεί άμεσα στην ανάπτυξη συγκεκριμένων μέτρων/υπηρεσιών προστασίας, στέγασης και φροντίδας των γυναικών και κοριτσιών θυμάτων σεξουαλικής βίας, μέσα από την ανάπτυξη μίας λειτουργικής και αποτελεσματικής διατμηματικής συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας, των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας και άλλων αρμόδιων φορέων.

Το κράτος καλείται, επίσης, να βελτιώσει άμεσα τις διαδικασίες ποινικής διερεύνησης και καταδίκης αυτών των περιπτώσεων, ενώ ταυτόχρονα ζητείται η υλοποίηση δράσεων που να στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων για τη σεξουαλική βία.

Στην ανακοίνωση, το Ινστιτούτο καλεί το κράτος να υπογράψει άμεσα τη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πηγή: SigmaLive.com