Παρουσίασαν τις “Πράσινες Παραλίες” σε ημερίδα στην Αγία Νάπα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 7036 Ειδήσεις, Παραλίες, Περιβάλλον
DSC 7036 Ειδήσεις, Παραλίες, Περιβάλλον

Ημερίδα με θέμα «Πράσινες Παραλίες: Προϋπόθεση για τον Αειφόρο Τουρισμό στην Κύπρο» διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Nissi Beach, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και ο Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού.

DSC 7041 Ειδήσεις, Παραλίες, Περιβάλλον

Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους Ευρωβουλευτής (ΕΣΜ) παρουσίασε το θέμα «Η σημασία της επένδυσης στον αειφόρο τουρισμό», ο κ. Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού παρουσίασε το θέμα «Πρόγραμμα για Πράσινες Παραλίες: Εμπειρίες και Προοπτικές» ενώ η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου παρουσίασε το θέμα «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τις Παραλίες της Κύπρου». Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και στο τέλος Εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας.

a 5 Ειδήσεις, Παραλίες, Περιβάλλον

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό οι Αντρέας Κεττής, Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Αγίας Νάπας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, και του Συνδέσμου Επιστημόνων Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου.

CEB11 3 Ειδήσεις, Παραλίες, Περιβάλλον

Ακολούθησε καθαρισμός της Πράσινης Παραλίας “Nissi Beach”.

Κατά την ομιλία της η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος “Αλληλεγγύη”, κα Ελένη Θεοχάρους, κάλεσε όλους τους φορείς να επενδύσουν στον αειφόρο τουρισμό, επιβεβαιώνοντας, όπωε είπε, το σλόγκαν του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού: «Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.»

DSC 7061 Ειδήσεις, Παραλίες, Περιβάλλον

Σε χαιρετισμό του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι μέσα από την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Αγίας Νάπας στόχος του Δήμου είναι η Πράσινη Ανάπτυξη. Οι πράσινες παραλίες πρόσθεσε είναι προϋπόθεση για τον αειφόρο τουρισμό ως εναλλακτικό προϊόν τουρισμού.

«Δυστυχώς στην Κύπρο αγνοήσαμε την αειφορία στην ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας» σημείωσε. Ο Δήμος Αγίας Νάπας συνέχισε, με πρώτιστο μέλημά του το σεβασμό προς το Περιβάλλον εφαρμόζει σχέδιο, καθιστώντας δράσεις και ενέργειες που θα σέβονται τον επισκέπτη και το περιβάλλον και «θα μας βοηθήσουν να διεκδικήσουμε έτσι ώστε να μετατραπούμε σε ένα πράσινο προορισμό».

SotiraNews / CyprusHighlights.com