Παρουσίασαν τις “Πράσινες Παραλίες” σε ημερίδα στην Αγία Νάπα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ημερίδα με θέμα «Πράσινες Παραλίες: Προϋπόθεση για τον Αειφόρο Τουρισμό στην Κύπρο» διοργάνωσε στο ξενοδοχείο Nissi Beach, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και ο Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού.

Η Δρ. Ελένη Θεοχάρους Ευρωβουλευτής (ΕΣΜ) παρουσίασε το θέμα «Η σημασία της επένδυσης στον αειφόρο τουρισμό», ο κ. Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού παρουσίασε το θέμα «Πρόγραμμα για Πράσινες Παραλίες: Εμπειρίες και Προοπτικές» ενώ η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου παρουσίασε το θέμα «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τις Παραλίες της Κύπρου». Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και στο τέλος Εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό οι Αντρέας Κεττής, Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του έντιμου Δημάρχου Αγίας Νάπας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, και του Συνδέσμου Επιστημόνων Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου.

Ακολούθησε καθαρισμός της Πράσινης Παραλίας “Nissi Beach”.

Κατά την ομιλία της η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος “Αλληλεγγύη”, κα Ελένη Θεοχάρους, κάλεσε όλους τους φορείς να επενδύσουν στον αειφόρο τουρισμό, επιβεβαιώνοντας, όπωε είπε, το σλόγκαν του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού: «Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.»

Σε χαιρετισμό του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι μέσα από την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Αγίας Νάπας στόχος του Δήμου είναι η Πράσινη Ανάπτυξη. Οι πράσινες παραλίες πρόσθεσε είναι προϋπόθεση για τον αειφόρο τουρισμό ως εναλλακτικό προϊόν τουρισμού.

«Δυστυχώς στην Κύπρο αγνοήσαμε την αειφορία στην ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας» σημείωσε. Ο Δήμος Αγίας Νάπας συνέχισε, με πρώτιστο μέλημά του το σεβασμό προς το Περιβάλλον εφαρμόζει σχέδιο, καθιστώντας δράσεις και ενέργειες που θα σέβονται τον επισκέπτη και το περιβάλλον και «θα μας βοηθήσουν να διεκδικήσουμε έτσι ώστε να μετατραπούμε σε ένα πράσινο προορισμό».

SotiraNews / CyprusHighlights.com

Ροη Ειδησεων

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024

Χαμός έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» – Έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα για υπόθεση παράνομης κατοχής και…

3 Μαΐου, 2024

KEΠΑ: Διοργανώνει Σκοπευτικό Αγώνα Προσφοράς και Αγάπης

Το ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους δύο μεγάλους χορηγούς, NEVISO Σκυρόδεμα και GIOVANI HOMES, έχοντας…

3 Μαΐου, 2024

Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την…

3 Μαΐου, 2024