“Εξηγήσεις” ζήτησε η βουλευτής Σκεύη Κουκουμά για τα κυβερνητικά κτίρια στο Παραλίμνι

CEB1 5 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά
CEB1 1236 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά

Αποκαλύψεων συνέχεια για το θέμα το οποίο ήγειρε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, σε πρόσφατη επιστολή του, αναφορικά με τα κυβερνητικά κτίρια στο Παραλίμνι και το καθεστώς ενοικίασής τους. Το θέμα έσπευσε να δικαιολογήσει σε χθεσινή επιστολή και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο ουσιαστικά δικαιολόγησε την όλη διαδικασία διαπραγματεύσεων για ενοικίαση του κτιρίου.

Ερώτηση σχετική με το θέμα υπέβαλε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2016 και η βουλευτής του ΑΚΕΛ επαρχίας Αμμοχώστου, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά προς τον Υπουργό Εσωτερικών για ενημέρωση αναφορικά με την πορεία υλοποίησης της απόφασης για μεταφορά κυβερνητικών υπηρεσιών στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 09 272C22.57.38 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σκεύη Κουκουμά

Ακολουθεί πιο κάτω η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών:



Απάντηση ημερομηνίας 21ης Σεπτεμβρίου 2016 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στην ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.106, ημερομηνίας 3 Σεπτεμβρίου 2015, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Σκεύης Κούτρα Κουκουμά.

«Αναφέρομαι στην Ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.106 που υποβλήθηκε από τη Βουλευτή Αμμοχώστου κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, και αποστάληκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με επιστολή σας με ημερομηνία 15/09/2015 και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:


α. Ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών με επιστολή του ημερομηνίας 03/08/2015, παραχώρησε την έγκρισή του για παραμονή της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο κτίριο που ήδη στεγάζεται σήμερα στο Παραλίμνι, δηλαδή στο κτίριο KYTHREOTIS GROUP στην οδό Σωτήρος, καθώς και την ενοικίαση πρόσθετου χώρου για μεταφορά των υπηρεσιών του Επάρχου που εδρεύουν στη Λάρνακα.


β. Στην ίδια επιστολή ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών ενέκρινε τη μεταστέγαση του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου και του Επαρχιακού Γραφείου Πολεοδομίας και Οικήσεως Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, στο κτίριο ΑΡΤΑΚ ΛΙΤΜΑΝ, στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου, στο Παραλίμνι.


γ. Η ανωτέρω επιστολή διαβιβάσθηκε στις 24/08/2015 στον Επαρχιακό Κτηματολογικό Λειτουργό Αμμοχώστου καθώς επίσης και στον Επαρχιακό Λειτουργό Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Αμμοχώστου για να συνεχίσουν τη διαδικασία μεταστέγασης σε συνεννόηση με το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τις ανάγκες των Τμημάτων τους.


δ. Συμφωνήθηκαν οι εσωτερικοί διαχωρισμοί και κοστολογήθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες και ετοιμάστηκαν και υπογράφηκαν τα σχετικά συμβόλαια. Εκτός απροόπτου, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο 2017 και η μεταστέγαση των εν λόγω Τμημάτων υπολογίζεται ότι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.


ε. Σχετικά με τη μεταστέγαση της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, διαπιστώθηκε ότι έχουν ήδη ετοιμασθεί τα τροποποιημένα σχέδια από τον μελετητή της ανάπτυξης τα οποία πρόκειται να κατατεθούν στην Πολεοδομική Αρχή για έκδοση της απαιτούμενης άδειας κατά παρέκκλιση.


ζ. Ο αρμόδιος Έπαρχος Αμμοχώστου διαβουλεύθηκε με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζεται η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι για διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων από μέρους του, ώστε, να καταστεί νόμιμη η χρήση των γραφειακών και άλλων χώρων.


η. Εξετάζεται το ενδεχόμενο υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών από το Κράτος με ανάλογη μείωση του ενοικίου λόγω του κόστους εργασιών και καταβολής του τέλους για το συντελεστή δόμησης. Παράλληλα προωθείται η υπογραφή του απαιτούμενου Προσυμφώνου υπό την αίρεση της αποδοχής των όρων από τον Ιδιοκτήτη.


θ. Η μετακίνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, λόγω των εργασιών που πρέπει να γίνουν αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τον Νοέμβριο 2016, εκτός απροόπτου.»

SotiraNews