«Η ΚΟΠ θα απαλλαγεί από τις καταγγελίες, ήταν και είναι καθαρή»

a 6
a 1500

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Hilton Park» η καθιερωμένη εκδήλωση της ΚΟΠ με την κοπή της βασιλόπιττας και της βράβευσης των σωματείων για το ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2013/2014.

Τα τελευταία χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να δοθεί ξεχωριστή τιμή στο ήθος, έχει καθιερώσει τις ετήσιες βραβεύσεις της Ομοσπονδίας στην εκδήλωση με το κόψιμο της βασιλόπιττας.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της αποψινής εκδήλωσης για το ήθος, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η οικογένεια του ποδοσφαίρου παράγει ελπίδα και κάνει την μικρή μας Κύπρο περήφανη με τις επιτυχίες των ομάδων μας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Το ίδιο έγινε και φέτος με την παρουσία του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα».

«Η μικρή σε μέγεθος ΚΟΠ έχει καθιερωθεί στο διεθνή χώρο με τις επιτυχίες των σωματείων μας, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων. Συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ που κατέκτησε το έπαθλο ήθους στην Α’ Κατηγορία. Η σωστή συμπεριφορά της έχει συνδυαστεί και με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που διακρίθηκαν για το ήθος τους το 2014 και σήμερα βραβεύονται. Κάναμε τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη fair play της FIFA και πλέον η Κύπρος βρίσκεται στην 28η θέση».

«Το 2014 δεν ήταν καθόλου εύκολη χρονιά. Είχαμε τον τελικό πρωταθλήματος που μας ταλαιπώρησε. Είχαμε καταγγελίες για τις οποίες αντιλαμβάνομαι συνεχίζεται η διερεύνηση τους από την αστυνομία. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι η ΚΟΠ απαλλάσσεται. Δεν υπάρχουν στοιχεία, γιατί η ΚΟΠ ήταν και είναι καθαρή γι’ αυτό ας μην με ρωτήσουν αν έχω πληροφόρηση για την πορεία των ερευνών. Η αστυνομία έχει διερευνήσει ήδη μεγάλο μέρος των στοιχείων των υπολογιστών μας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας είπε: «Η ΚΟΠ και αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας πέρασαν από έλεγχο. Ελπίζω ο αρμόδιος Υπουργός όπως έκανε δηλώσεις όταν άρχιζαν οι έρευνες, να προβεί σε δήλωση που να απαλλάσσει την ΚΟΠ από την οποιαδήποτε ευθύνη, αν αυτό αποδειχτεί μετά την ολοκλήρωση των ερευνών».

a1 1

Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα ακόλουθα Σωματεία:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ

Α’ Κατηγορία: ΑΕΚ Λάρνακας

Β’ Κατηγορία: Οθέλλος Αθηαίνου (Β1), Χαλκάνορας (Β2)

Γ’ Κατηγορία: Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Δ’ Κατηγορία: Ηρακλής Γερολάκκου

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΑΠΟ Χρυσομηλιάς Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ FUTSAL

Α’ Κατηγορία: Ομόνοια Λευκωσίας

Β’ Κατηγορία: Ανόρθωση

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ U-21

Πρωτάθλημα Νέων Α’ Κατηγορίας: ΑΠΟΕΛ

Πρωτάθλημα Νέων Β’ Κατηγορίας: Εθνικός Άχνας

Πρωτάθλημα Νέων Γ’ Κατηγορίας: Ν&Σ Ερήμης

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η οικογένεια του ποδοσφαίρου μας κάθε χρόνο ενισχύει το έργο που επιτελείται από κοινωφελή ιδρύματα και οργανωμένα σύνολα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε και φέτος να ενισχύσει το σημαντικό έργο που επιτελεί το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59. Η επίδοση της επιταγής έγινε από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου κ. Γεώργιο Παλαιολόγο.

Το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 άνοιξε τις πύλες του το 1995 και με την πάροδο των χρόνων, έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ιατρικό κέντρο και κέντρο αποκατάστασης το οποίο έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας. Κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης, η ΚΟΠ ενίσχυσε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων.

Επίδοση επιταγής έγινε επίσης και στο προσφυγικό μας σωματείο ΑΣΙΛ Λύσης, που λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στο «Γρηγόρης Αυξεντίου», υποχρεώθηκε να ανακατασκευάσει μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του στη Λάρνακα.

Πηγή: SentraGoal