Τον γαμήλιο τουρισμό προωθεί ο ΚΟΤ στη Ρωσική αγορά

a 127 Ειδήσεις
a 4245 ΕιδήσειςΈναν από τους δημοφιλέστερους στη χώρα του Ρώσους δημοσιογράφους και συγγραφείς, τον Yury Polyakov, επιστράτευσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε μια προσπάθεια να προβληθεί η Κύπρος στη Ρωσική αγορά ως τουριστικός προορισμός και ειδικότερα ως γαμήλιος και θρησκευτικός τουριστικού προορισμού.

Ο Yury Polyakov, είναι αρχισυντάκτης της παλαιότερης και μεγαλύτερης Ρωσικής εφημερίδας πολιτιστικού ενδιαφέροντος « Literary Gazette», τηλεοπτικός παρουσιαστής της εκπομπής «In Contact», στο πρώτο κρατικό κανάλι της Ρωσίας και επίσης διακεκριμένος συγγραφέας.

Σε διάσκεψη Τύπου το απόγευμα στη Λεμεσό, η Διευθύντρια Τουρισμού και Στρατηγικής του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου καλωσόρισε στην Κύπρο τον κ.Polyakov, σημειώνοντας ότι η Ρωσική αγορά αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στον τομέα του τουρισμού, με ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τομέας του γαμήλιου τουρισμού, στον οποίο ο ΚΟΤ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία», είπε η κ.Δημητριάδου, προσθέτοντας πως η επίσκεψη του κ.Polyakov στην Κύπρο και οι εμπειρίες του με τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη φιλοξενία και τους ανθρώπους, τον ήλιο και τη θάλασσα που οι ξένοι τουρίστες από τις ρωσόφωνες χώρες αναζητούν, είναι αναμφίβολα πρωταρχικής σημασίας για την ακόμη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική προώθηση της Κύπρου μέσα από την ιδιότητα του.

Επεσήμανε ακόμη πως η Κύπρος παραμένει ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς, και πως οι 30 και πλέον χιλιάδες Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολυάριθμες ρωσικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στο νησί, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας.

Ο Yury Polyakov ανέφερε από την πλευρά του πως είναι πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη επίσκεψη του στην Κύπρο και πως οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις του θα μεταφερθούν σε άρθρο του στην εφημερίδα αλλά και στους δημοσιογραφικούς κύκλους της χώρας. Χαριτολογώντας ανέφερε ότι, εάν δεν ήταν ήδη παντρεμένος, σίγουρα θα είχε τελέσει το γάμο του στην Κύπρο.

Ερωτηθείς για το πώς αντικρίζεται σήμερα η Κύπρος από τη Ρωσική αγορά, μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, ο κ.Polyakov τόνισε ότι οι δεσμοί των δυο χωρών είναι τόσο δυνατοί και μεγάλοι, που καμία κρίση δεν μπορεί να τους επηρεάσει.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος έφτασε στην Κύπρο την περασμένη Τρίτη και ήδη ξεναγήθηκε στην Επαρχία Αμμοχώστου και Λάρνακας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδες θα βρίσκεται στη Λεμεσό, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί, το Σάββατο, στο Κυπρορωσικό Φεστιβάλ. Θα πραγματοποιήσει επίσης σύντομη επίσκεψη στη Λευκωσία, ενώ τη Δευτέρα θα ξεναγηθεί στην Πάφο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Polyakov πραγματοποιεί συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, Κύπριους επιχειρηματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και Ρώσους επιχειρηματίες που κατοικοεδρεύουν στην Κύπρο.