Τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΛ

a 273
a 7764
Από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βουό, η ΑΕΛ πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» του κυπέλλου, κερδίζοντας 1-0 την Ανόρθωση. Παιχνίδι κέντρου στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι… 

Κυρίως στο πρώτο μέρος του ο αγώνας δεν διεκδικεί καθόλου δάφνες ποιότητας, αφού οι… σκοπιμότητες των δύο ομάδων για διαφύλαξη των νώτων τους στην αμυντική γραμμή τους έκανε επιφυλακτικούς στη δημιουργία επιθετικών δραστηριοτήτων.

Το στοιχείο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η πρώτη καλή φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 41΄για την ομάδα της Αμμοχώστου, όταν το πλασέ του Λαμπόρδε πέρασε εκτός.

Καλύτερος ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά χωρίς μεγάλες και πάλι ευκαιρίες, όμως ήταν εμφανής η καλύτερη διάθεση των δύο ομάδων και κυρίως της ΑΕΛ, ιδίως μετά που πήρε κεφάλι στο σκορ.

Η ομάδα της Λεμεσού βρήκε το δρόμο στα δίχτυα, όταν στο 70΄ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, όταν η κεφαλιά του Τζούνιορ από κοντινή απόσταση χτύπησε στο χέρι του Τζανίσιο. Φαίνεται να είναι αυστηρό, καθώς ήταν από κοντινή απόσταση, ενώ ο παίκτης δεν είχε αίσθηση για το που θα πήγαινε η μπάλα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Βουό, ο οποίος ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. O ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ και στις αναμετρήσεις με τον ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ (1-0) και κρίθηκε σημαντικό για το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

H Aνόρθωση είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90΄+1, αλλά ο Ντεγκρά δεν νικήθηκε ούτε αυτή τη φορά από τα έντεκα βήματα, απεκρούντας το πέναλτι του Λαμπόρδε. Το είχε κερδίσει ο ίδιος σε ανατροπή από τον Καρλίτο.

Γκολ: 72΄πεν. Βουό

Κίτρινες: Ντεντέ, Ουόν, Βουό, Καρλίτο / Οκκάς, Άντιτς

Συνθέσεις:
AEΛ (Π. Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Καρλίτος, Ουόν, Τζούνιορ, Αϊρόσα, Ντεντέ, Μπεμπέ (64΄Σίλας), Νικολάου, Τζιλμπέρτο (59΄Μοντέϊρο), Καφού, Βουό (81΄Ντίξον)

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κόζατσικ, Κόλιν, Σπρόκελ, Άντιτς, Τζανίσιο, Μακρής, Λαμπάν, Σιέλης (78΄Ζαϊρή), Λαμπόρδε, Οκκάς (62΄Μαρκίνιος), Ρέζεκ.

Πηγή: 24sports.com.cy