Βροχές αγωγών σε Άγγλους από Κυπριακές τράπεζες

blogger image 413011304 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Σε γόρδιο δεσμό έχουν μετατραπεί οι αγορές οικιών στην Κύπρο από Άγγλους πολίτες, αφού οι αγοραστές δεν πήραν ακόμα τις κατοικίες, ενώ από την πλευρά τους κυπριακές τράπεζες τούς πιέζουν, μέσω αγωγών, να πληρώσουν τα δάνεια που συνήψαν για τα σπίτια που δεν πήραν. Αξίζει να αναφερθεί ότι αγωγές κινήθηκαν τόσο σε κυπριακά όσο και σε αγγλικά δικαστήρια, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δίκες.
 
Κάτω από αυτή τη σύγχυση που έχει προκληθεί και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η οποία στην Αγγλία έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις, καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει λύση. Τονίζεται πως γύρω στις 50.000 Άγγλοι έχουν επενδύσει σε κυπριακά ακίνητα, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε προβλήματα που φέρονται να δημιούργησαν οι Κύπριοι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Το κοινό παράπονο των Άγγλων αγοραστών-επενδυτών που είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι ή με χαμηλά εισοδήματα, είναι ότι θυματοποιήθηκαν γιατί δεν τους δόθηκε το σπίτι, το οποίο αγόρασαν. Βέβαια οι αγορές έγιναν μέσω κυπριακών τραπεζών με τη μορφή δανείων.

Οι Άγγλοι αρνούνται να εξοφλήσουν τα δάνεια, γιατί δεν έχουν παραλάβει τα σπίτια, και οι τράπεζες τούς κυνηγούν. Η Κύπρια δικηγόρος, Κατερίνα Αλεξάνδρου Θεοδότου, που ζει στην Αγγλία και έχει αναμειχθεί στην όλη υπόθεση, όπως και πολλοί άλλοι δικηγόροι, κάλεσαν με επιστολή τους την Ευρωπαϊκή Ένωση να επέμβει, με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος που ολοένα και οξύνεται, λόγω των συνεχιζόμενων καταχωρήσεων αγωγών εκατέρωθεν.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

blogger image 413011304 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου