Μια ακόμη νίκη, δύο νέα ρεκόρ

CEB1 2 Νέα Αμμοχώστου
CEB1 342 Νέα Αμμοχώστου

ΜΕΤΑ ΤΟ LONGEST TIME IN THE ABDOMINAL PLANK POSITION, Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΡΕΚΟΡ

 Την ίδια μέρα, η Κύπρια από το Παραλίμνι κατάφερε να «σπάσει» το ρεκόρ στο «longest time in an abdominal plank position» με 27 κιλά στην πλάτη της, και στο «Most handstand push ups in one minute» για τις γυναίκες

Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσει κάποιος επειδή έχει κάποια ανικανότητα ή αρρώστια. Πρέπει πάντα να έχουμε στόχους για να ανεβαίνουμε πιο ψηλά

ΛΕΖΑΝΤΑ: Το longest time in an abdominal plank position με 27 κιλά στην πλάτη της Μαρίας.
ΛΕΖΝΑΤΑ 2: Το ρεκόρ για τα «Most handstand push ups in one minute» για τις γυναίκες.

Το 2015 η Μαρία Καλημέρα από το Παραλίμνι σε 3 ώρες και 31 λεπτά κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των μόλις δύο ωρών και 12 λεπτά στη δοκιμασία Longest Time in the Abdominal Plank Position. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για εκείνη.

 Έπειτα από την επιτυχία της συνέχισε να προπονείται σκληρά, με την ελπίδα και τον στόχο να καταρρίψει ακόμη δύο ρεκόρ Guinness. Στις 23 Μαρτίου η Μαρία Καλημέρα το είπε και το έκανε. Δύο χρόνια μετά το προηγούμενό της ρεκόρ, έκανε δύο νέα Ρεκόρ Guinness. Πρόκειται για το «longest time in an abdominal plank position με 27 κιλά στην πλάτη της», στο οποίο το ρεκόρ ήταν 17 λεπτά και η Μαρία το ξεπέρασε, φτάνοντας στα 23 λεπτά. Η άλλη άσκηση ήταν η «Most handstand push ups in one minute για τις γυναίκες», το προηγούμενο ρεκόρ της οποίας ήταν 48 δευτερόλεπτα, με τη Μαρία να το ξεπερνά με διαφορά.

 Η Μαρία Καλημέρα μίλησε στη «Σημερινή» και μοιράστηκε τα συναισθήματά της για το νέο της κατόρθωμα, την προετοιμασία που έκανε, τα προβλήματα που εντόπισε, καθώς και τους επόμενους της στόχους.

Δύο νέα ρεκόρ την ίδια μέρα

Το 2015 κατέρριψε το ρεκόρ Guinness για το Abdominal Plank Position σε 3 ώρες και 31 λεπτά, η δίψα της για να αποδείξει ότι δεν θα σταματήσει στο ένα ρεκόρ την ώθησε στο να ψάξει να βρει άλλα ρεκόρ για να συνεχίσει τις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά.

 «Με το που τελείωσα και κατάφερα να σπάσω το ρεκόρ το 2015, έθεσα νέους στόχους και ξεκίνησα μαζί με τον προπονητή μου να ψάχνω για νέα ρεκόρ και εννοείται ότι συνέχισα τη σκληρή προπόνηση. Έψαχνα κάτι παρόμοιο με αυτό που είχα ήδη καταφέρει και όταν το βρήκα, αρχές του Ιανουάριου, έστειλα την αίτησή μου και μόλις ήρθε η απάντηση από την Guinness World Records και είχα νέο στόχο, έτσι ξεκίνησα τη σκληρή προετοιμασία», είπε η Μαρία.

Τότε, είπε η Μαρία, ξεκίνησε τις σκληρές προπονήσεις και όταν η ίδια κατάλαβε ότι μπορεί να ξεπεράσει τον υφιστάμενο χρόνο, τότε αποφάσισε να λάβει μέρος και να προσπαθήσει να κάνει νέο ρεκόρ. Μετά από λίγες μέρες, η Μαρία βρήκε και μια δεύτερη πρόκληση, ένα δεύτερο ρεκόρ το οποίο πίστευε ότι θα μπορούσε επίσης να καταρρίψει την ίδια μέρα.

«Συμβουλεύτηκα τον προπονητή μου και τον ρώτησα, εάν μπορώ να καταφέρω με τις προπονήσεις μου να ξεπεράσω και τους δυο χρόνους την ίδια μέρα και αυτός μου είπε ότι είναι δύσκολο αλλά θα το παλέψουμε. Έτσι ξεκινήσαμε τη μεγάλη μάχη με στόχο την επιτυχία», είπε η Μαρία.

Τραυματίστηκε στον αυχένα

Όμως, όπως ανέφερε η αθλήτρια, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων είχε και έναν τραυματισμό στον αυχένα και η ίδια σκεφτόταν κατά πόσο θα μπορούσε να συνεχίσει. Ενώ μόνο δύο βδομάδες πριν από την καθιερωμένη ημερομηνία η ίδια ένιωσε καλύτερα και αποφάσισε να προχωρήσει με τον στόχο της.

 «Βασικά τις τελευταίες δύο βδομάδες πιέστηκα περισσότερο με πιο εντατικές προπονήσεις, επειδή ο προπονητής μου μού είχε πει ότι δεν θα διαγωνιστώ, αλλά εγώ επέμενα και έτσι δουλέψαμε πολύ σκληρά μέχρι την ημέρα του διαγωνισμού».

Ποια είναι τα νέα ρεκόρ

Το ένα ρεκόρ το οποίο κατάφερε να καταρρίψει η Κύπρια είναι το «longest time in an abdominal plank position με 27 κιλά στην πλάτη της». Τον καλύτερο χρόνο τον είχε η Εύα Μπολζόμι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οποίος ήταν 17 λεπτά, ενώ η Μαρία Καλημέρα κατάφερε να φτάσει τα 23 λεπτά με βάρη 27 κιλών στην πλάτη της.

 Η δεύτερη άσκηση ήταν η «Most handstand push ups in one minute για τις γυναίκες». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ενός άντρα, του Manvel Mamoyan από την Αρμενία, ο οποίος κατάφερε να κάνει 27 push ups σε 48 δευτερόλεπτα, ενώ η Μαρία έκανε 35 push ups σε 31 δευτερόλεπτα.

Διαφορετικό το συναίσθημα

Ερωτηθείσα εάν η νίκη και η επιτυχία της ήταν διαφορετική τώρα που δεν ήταν η πρώτη φορά, η Μαρία είπε ότι «το συναίσθημα της επιτυχίας ήταν διαφορετικό αυτή τη φορά, επειδή προτού σπάσω στο ρεκόρ, είχα πολύ περισσότερο άγχος σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά. Επίσης, η προπόνησή μου αυτή τη φορά ήταν λιγότερη από πριν, είχα και τον τραυματισμό, έτσι είχα άγχος μήπως δεν τα καταφέρω τελικά.

 Επιπλέον ήταν και δύο τα ρεκόρ αυτή τη φορά και είχα διπλό άγχος, αφού εξαρτάται πολύ και από την ψυχολογία σου εκείνη την ώρα». Όταν όμως η Μαρία τελείωσε, είπε ότι το συναίσθημα της επιτυχίας ήταν δυνατότερο από την προηγούμενη φορά, ένιωθε πολύ περήφανη που είχε καταφέρει και τα δύο ρεκόρ την ίδια μέρα.

Ένιωθε πίεση από τον κόσμο

Ερωτηθείσα εάν η πίεση από τους γνωστούς και τον κόσμο ήταν πολλή, η Μαρία ανέφερε ότι «όλοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρω, επειδή το είχα καταφέρει και στο παρελθόν και αυτό μου έβαλε περισσότερη πίεση για να τους αποδείξω ότι είχαν δίκαιο και εγώ τους έλεγα ότι ποτέ δεν είμαστε σίγουροι και η πίεση ήταν πολλή. Επίσης, αυτή τη φορά δεν ήθελα πολλούς θεατές την ώρα του διαγωνισμού επειδή είχα περισσότερο άγχος, έτσι ήρθαν μόνο οι στενοί μου φίλοι, ο προπονητής μου, η οικογένειά μου και οι κριτές και μάρτυρες του Ρεκόρ Guinness.

 Η αρρώστια και οι εγχειρήσεις της

Όπως ανέφερε η Μαρία Καλημέρα, από μικρή είχε διάφορα προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να περάσει από δεκάδες εγχειρήσεις, ιδιαίτερα κατά την παιδική της ηλικία, λόγω της ιδιομορφίας του σώματός της. Ωστόσο με τη βοήθεια της γυμναστικής αλλά και του γυμναστή της Μιχάλη Μαυρουδή, κατάφερε να φτάσει σε ένα επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης. Εν προκειμένω, η ίδια δήλωσε ότι χάρη στην αρρώστια της, απέκτησε περισσότερη δύναμη και δίψα για να καταφέρει να καταρρίψει τα ρεκόρ Γκίνες.

 Μηνύματα και στόχοι

 Η Μαρία έδωσε τα δικά της μηνύματα προς εκείνους που θέλουν πάντα να στοχεύουν ψηλά και να μην τα παρατούν. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσει κάποιος επειδή έχει κάποια ανικανότητα ή αρρώστια. Πρέπει πάντα να έχουμε στόχους για να ανεβαίνουμε πιο ψηλά, να έχουμε θέληση και υπομονή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή.

Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος και η στήριξη των φίλων και της οικογένειας, γιατί χωρίς τη στήριξη των άλλων δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω εδώ που είμαι.

Τέλος, όταν τελείωσε και τα κατάφερε να καταρρίψει και τα δύο ρεκόρ, η Μαρία είπε ότι θα συνεχίσει να προπονείται σκληρά και πάντα θα βάζει στόχους. Ένας από τους ισχυρούς της στόχους είναι να καταφέρει να καταρρίψει συνολικά πέντε ρεκόρ Guinness.

Πηγή:Sigma Live