Η σύνδεση του δικτύου της ΑΗΚ με τα κατεχόμενα υπαίτια για τη χθεσινή βλάβη

a 399 Ειδήσεις
a 7400 Ειδήσεις
Εχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι “η χθεσινή βλάβη που οδήγησε σε καθολική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προήλθε από τη σύνδεση του δικτύου της ΑΗΚ με το παράνομο δίκτυο των κατεχόμενων περιοχών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών… 

“Οταν εμείς μιλούσαμε από τον Ιούλιο κιόλας για τους κινδύνους που προκαλεί αυτή η διασύνδεση, όταν εμείς μιλούσαμε για ‘άεργο ισχύ’, οι ‘ιθύνοντες’ και οι ‘αρμόδιοι’ μας έλεγαν ‘υπερβολικούς’ και ‘εθνικιστές’. Τώρα ποιός θα πληρώσει το κόστος αυτής της εξάωρης διακοπής ρεύματος; Τώρα ποιός θα απολογηθεί στους Οικολόγους για όσα μας έλεγαν και μας κατηγορούσαν πριν λίγους μήνες;”, διερωτάται το Κίνημα.

Διερωτάται, επίσης, “ποιοί θα απολογηθούν στους Οικολόγους που επιβεβαιωθήκαμε όταν προειδοποιούσαμε ότι με τις μεθοδεύσεις τους δεν θα επέτρεπαν να εγκατασταθούν τα 30 MW των φωτοβολταϊκών που ήταν έτοιμα να τοποθετηθούν από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011” και “ποιός θα απολογηθεί στον κυπριακό λαό και στο μέλλον του που πέρασαν εννέα μήνες και δεν τοποθετήθηκε ούτε φύλλο από φωτοβολταϊκά”.

“Ποιός από όλους αυτούς τους αρμοδίους και συναρμοδίους θα ομολογήσει ότι οι Οικολόγοι είχαν δίκαιο; Κανένας. Ούτε κανένας μπορεί να εξηγήσει πως, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων δέσμευσε το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012, η ΑΗΚ συνέχιζε να αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τα κατεχόμενα. Πώς γίνεται να μην ‘επιτρέπεται’ για πέντε ημέρες να επεκταθούν τα συμβόλαια 25 εκτάκτων γιατρών του δημοσίου, μια δαπάνη λίγων χιλιάδων ευρώ, ενώ δαπάνες πολλών εκατομμυρίων έγιναν παρά τη δέσμευση της Βουλής; Ποιός θα μας απαντήσει; Κανένας”, αναφέρει.

Το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει ότι “τελικά σε αυτή τη χώρα μας κυβερνά ο κανένας”.