Καταχωρούνται την Δευτέρα τα κατηγορητήρια για Μαρί

a 349 Ειδήσεις
a 7844 Ειδήσεις
Καταχωρούνται οριστικά την ερχόμενη Δευτέρα τα κατηγορητήρια για τους οκτώ υπόπτους σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί. Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, έδωσε χθες το πράσινο φως στην αρμόδια λειτουργό να προχωρήσει στην καταχώρησή τους, εφόσον μελέτησε όλο το υλικό σε σχέση με τον κάθε ένα κατηγορούμενο… 

Ο λόγος που χρειάστηκαν δύο σχεδόν μήνες ύστερα από την απόφαση για το ποιοι θα διωχθούν ποινικά μέχρι την καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, αφορούσε διαδικαστικά ζητήματα.

Όπως εξήγησε στον «Φ» ο Γενικός Εισαγγελέας, θα έπρεπε να εξεταστεί όλη η μαρτυρία ώστε ν’ αποφασιστεί ποιος μάρτυρας έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για κάθε κατηγορούμενο. Έπρεπε να ελεγχθούν ημερομηνίες, να συνάδουν με τον χρόνο που υπηρέτησε στην υπηρεσία του ο κάθε κατηγορούμενος και μετά να ετοιμαστούν τα κατηγορητήρια. Μάλιστα για την ετοιμασία των κατηγορητηρίων κλήθηκε μέλος της Αστυνομίας για βοήθεια.

Υπό κατηγορία είναι οι τέως Υπουργοί Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της ΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο διευθυντής και υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

Όλοι τους έχουν ήδη κατηγορηθεί γραπτώς και τώρα αναμένεται να κατηγορηθούν και ενώπιον Δικαστηρίου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ