Αγία Νάπα: Παρουσιάστηκε η προμελέτη για αναβάθμιση του κέντρου

CEB1 80 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις
CEB1 425 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις

Η προμελέτη της Α΄ φάσης του έργου «Ανάπλαση-Αναβάθμιση Οδικού Δικτύου Αστικού Κέντρου Αγίας Νάπας», παρουσιάστηκε την Τετάρτη από τους μελετητές του Αρχιτεκτονικού Γραφείου «Πολυτία Αρμός», ενώπιον του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου και των μελών του μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με βάση το συμβόλαιο, η επόμενη φάση της μελέτης θα πρέπει να παραδοθεί στο δήμο σε 2 – 3 μήνες, και η ολοκληρωμένη μελέτη υπολογίζεται, αν και εφόσον δοθούν έγκαιρα οι εγκρίσεις από τα απαραίτητα τμήματα, να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καρούσος είπε πως ο μελετητής που επιλέγηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό, έχει ως κεντρική ιδέα το όραμα του Δήμου όπως προκύπτει από τη μελέτη του στρατηγικού σχεδιασμού «Ανάδειξη του Αστικού Κέντρου με Καθολικά Προσβάσιμο –Οικολογικό –Πολιτιστικό –Πολιτισμικό και Αειφόρο Χαρακτήρα. Ονειρεύομαι, Στοχεύω, Δημιουργώ, Αναδεικνύω, Διατηρώ, και Προωθώ την Ολοκληρωμένη Τουριστική Εμπειρία».

Οι προτάσεις της προμελέτης επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη και καθιέρωση “Brand Name” ολοκληρωμένης «Τουριστικής Εμπειρίας Αγίας Νάπας» που θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα τη δημιουργία εναλλακτικού και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος ειδικού ενδιαφέροντος, με στόχο τη διείσδυση σε νέες αγορές τουρισμού, διατηρώντας και ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι προτάσεις επικεντρώνονται ακόμα στη «διατήρηση, ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μεσαιωνικού μοναστηριού ως εναλλακτικού προϊόντος τουρισμού, στην αύξηση των εσόδων στα ταμεία του κράτους και στο δήμο σε ετήσια βάση, στη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ειδικά για τον ντόπιο πληθυσμό, στην εφαρμογή αειφόρων/βιώσιμων προγραμμάτων και στην υιοθέτηση δράσεων που σκοπό θα έχουν στην αλλαγή της αντίληψης από προορισμό νυχτερινής ζωής σε προορισμό ποιότητας και εμπειρίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας είδαν πολύ θετικά την προσέγγιση της ομάδας μελέτης όσον αφορά το ιστορικό κέντρο και προέβησαν στα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις, τα οποία θα ληφθούν υπόψη στην επόμενη φάση της μελέτης όπου θα γίνει πιο λεπτομερής σχεδιασμός της ανάπλασης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρούσος είπε ότι «στόχος μας, με την ανανέωση της εικόνας του κέντρου, είναι η ουσιαστική αναζωογόνηση του, η τόνωση και η ουσιαστική αναβίωση της επιχειρηματικότητας στο κέντρο και η βελτίωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ