Αγία Νάπα: Ανοιχτά τον χειμώνα τα ξενοδοχεία

CEB1 44 Ειδήσεις
Αρκετά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας θα παραμείνουν ανοικτά τουλάχιστον μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να φιλοξενήσουν ξένους επισκέπτες οι οποίοι αναμένεται να προτιμήσουν την Κύπρο ύστερα από την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά.

CEB1 1766 Ειδήσεις

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «λόγω των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων αρκετές πτήσεις τουριστικών πρακτόρων ιδιαίτερα από τη Ρωσία μεταφέρονται στην Κύπρο για την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου. Υπάρχει αύξηση στο τουριστικό ρεύμα στη περιοχή μας από τη Ρωσία, αφού έχουν ήδη προγραμματιστεί 15 πτήσεις από τη Μόσχα και τρεις πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη».

Πρόσθεσε ότι «αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι αρκετά ξενοδοχεία της περιοχής μας, τα οποία έχουν παραμείνει ανοικτά να έχουν υψηλές πληρότητες. Ο Δήμος Αγίας Νάπας δηλώνει έτοιμος να φιλοξενήσει τους χειμερινούς επισκέπτες από οποιαδήποτε χώρα και να προέρχονται και να τους παρέχει την απαραίτητη τουριστική εμπειρία».

Ο κ. Καρούσος κάλεσε «όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και καταστήματα να παρατείνουν την λειτουργία τους αρχικά μέχρι τέλος Νοεμβρίου και συνέχεια να την παρατείνουν αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι «είναι μία μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε τόσο στους επισκέπτες μας, όσο και στους τουριστικούς πράκτορες, ότι μπορούμε να προσφέρουμε μια εξαιρετική τουριστική εμπειρία και την περίοδο του Χειμώνα, αφού διαθέτουμε και τις κατάλληλες υποδομές αλλά και τις ανάλογες καιρικές συνθήκες για διακοπές».

Γι’αυτό το λόγο, σημείωσε «ο Δήμος προχώρησε στη λήψη μέτρων προκειμένου να διευκολυνθούν οι χειμερινοί επισκέπτες μας. Μεταξύ των μέτρων είναι να παραμείνουν ανοικτές για το κοινό τρείς από τις παραλίες της Αγίας Νάπας, δηλαδή το λιμανάκι από την περιοχή Πανταχού μέχρι το Γλυκύ Νερό, η Βαθειά Γωνιά και το Νησί. Στις παραλίες αυτές θα υπάρχει πλήρης παρουσία ναυαγοσωστών ενώ ανοικτές θα παραμείνουν και όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες».

Ανέφερε ακόμα ότι ο Δήμος ετοιμάζει «κατάλογο επιχειρήσεων που θα παραμείνουν ανοικτές και θα δοθεί στα ξενοδοχεία για ενημέρωση των επισκεπτών. Ο κατάλογος αυτός θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο» είπε και κάλεσε «όσους διαθέτουν επιχειρήσεις και θα παραμείνουν ανοικτοί, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Αγίας Νάπας στα τηλέφωνα 23816307 και 23816327 για να ενημερώσουν για τη πρόθεση τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ