Τραγωδία στο Παραλίμνι.Έγκυος απεβίωσε λίγη ώρα μετά το χειρουργείο

a 35 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2420 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τραγωδία τα ξημερώματα του Σαββάτου στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι. Νεαρή γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία διένυε τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, απεβίωσε λίγη ώρα αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο, με έντονο πόνο στην κοιλιά.

Το δράμα της νεαρής εγκύου, η οποία διένυε την δέκατη τρίτη εβδομάδα της κύησης, άρχισε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής.

Ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στο Αυγόρου, μαζί με τον σύζυγο της, η νεαρή, είκοσι-δύο χρόνων από τη Βουλγαρία, παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε επαπειλούμενος κίνδυνος αποβολής του εμβρύου και εισήχθη στη γυναικολογική κλινική.

Οι γιατροί που κλήθηκαν να την εξετάσουν έκριναν ότι έπρεπε να οδηγηθεί άμεσα στο χειρουργείο, αφού ανέπτυξε συμπτώματα οξείας κοιλίας.

Τα μεσάνυχτα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση παρουσία και γυναικολόγου. Μετά την έξοδο της από το χειρουργείο, ο υπέρηχος έδειξε ότι το έμβρυο ήταν ζωντανό. Η νεαρή μόλις συνήλθε από το υπνωτικό, ξαφνικά υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Ενώ όμως ετοιμάζονταν να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αφού είχε κριθεί κρίσιμη η κατάστασή της, η ασθενής υπέστη και δεύτερη ανακοπή η οποία ήταν μοιραία για τη ζωή της.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας θα διαφανούν μετά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σωρού της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ο θάνατος της πιθανό να οφείλεται σε διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη λόγω του σοκ που υπέστη.

Πηγή: ΑΝΤ1