Αρχίζει η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημοτικές στην επ. Αμμοχώστου

CEB1 12 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 1134 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με τους διεκδικητές για το Δήμο Σωτήρας αρχίζει αύριο στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Αγγελος Γαβριήλ ανέφερε ότι «αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, θα δεχθούμε την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Δημάρχων, μελών Δημοτικών Συμβουλίων και μελών των Σχολικών Εφοριών για τους ελεύθερους Δήμους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και τους κατεχόμενους Δήμους Αμμοχώστου, Λευκονοίκου, Ακανθούς και Λύσης».

Πρόσθεσε ότι «η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου είναι έτοιμη για να υποδεχθεί αύριο την υποβολή των υποψηφιοτήτων, στο παράρτημα της που βρίσκεται στην Οδό Σωτήρας 71 στο Παραλίμνι».

Ανέφερε ακόμα ότι στις 09:00 το πρωί θα προσέλθουν οι υποψήφιοι για το Δήμο Σωτήρας, στις 09:20 οι υποψήφιοι για το Δήμο Παραλιμνίου, στις 09:45 οι υποψήφιοι για το Δήμο Δερύνειας, στις 10:10 οι υποψήφιοι για το Δήμο Αγίας Νάπας, στις 10.30 οι υποψήφιοι για το Δήμο Αμμοχώστου, στις 11:00 οι υποψήφιοι για το Δήμο Λευκονοίκου, στις 11:15 οι υποψήφιοι για το Δήμο Ακανθούς και στις 11:30 θα προσέλθουν οι υποψήφιοι για το Δήμο Λύσης.

Υπενθυμίζεται πως για κάθε υποψηφιότητα Δημάρχου απαιτείται να κατατεθεί, ως παράβολο, το ποσό των €1.000 και για κάθε υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου το ποσό των €100, ενώ δεν απαιτείται παράβολο για τις υποψηφιότητες για θέση μέλους Σχολικής Εφορείας.

Ακόμα η κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηριχθεί από δύο εκλογείς, ο ένας ως προτείνων και ο άλλος ως υποστηρίζων και τα ονόματα τους πρέπει να περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο του οικείου Δήμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ