Άφαντοι πατέρας και γιος από το Λιοπέτρι που πήγαν για ψάρεμα στην Ξυλοφάγου

a 23 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου
Δύο άτομα, πατέρας και γιος ηλικίας 65 και 39 χρόνων από το Λιοπέτρι λείπουν από το σπίτι τους από χθες το απόγευμα όταν είχαν πάει για ψάρεμα σε θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου.

a 963 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 11:20 χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 65 ετών και ο γιος του 39 ετών από το Λιοπέτρι, οι οποίοι είχαν μεταβεί για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που εμπίπτει στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δεν είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, τα δύο άτομα μίλησαν για τελευταία φορά με συγγενικά τους πρόσωπα γύρω στις 5:30 χθες το απόγευμα, ενώ όσο περνούσε η ώρα και δεν εμφανίζονταν στα σπίτια τους η ανησυχία για την τύχη τους μεγάλωνε.

Οι συγγενείς των δύο προσώπων άρχισαν αμέσως τις έρευνες προς αναζήτηση τους χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, ενώ στη περιοχή που είχαν πάει για ψάρεμα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο τους και ένα καλάμι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και στη συνέχεια την Αστυνομία της Δημοκρατίας η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν έχουν φέρει μέχρι τις έξι το πρωί κανένα αποτέλεσμα αναφορικά με τον εντοπισμό των δύο ατόμων, τα οποία ο μεν 65χρονος είναι συνταξιούχος και ο 39χρονος γιος του, ηλεκτρολόγος.

Σύμφωνα με τους οικείους τους, τα δύο άτομα είχαν πάει για ψάρεμα στη περιοχή Κάος χθες το απόγευμα και όταν δεν εμφανίστηκαν στα σπίτια τους μέχρι τις 17:30, άρχισαν να τους ψάχνουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ