Δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών και ξόβεργα στο Αυγόρου

CEB1 96 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών και ξόβεργα εντόπισαν χθες μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, τα οποία, με μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering, ερεύνησαν τρεις αγροικίες στο Αυγόρου.

CEB1 1886 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 06.15 χθες το πρωί, μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ με μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (C.A.B.S.) ερεύνησαν, με γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αγροικία στο Αυγόρου, όπου στην κουζίνα εντοπίστηκε ένα δίχτυ παγίδευσης άγριων πτηνών.

Ο 34χρονος ιδιόκτητης της αγροικίας, οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Μία ώρα αργότερα, γύρω στις 07.15, μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ με μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (C.A.B.S.) ερεύνησαν, με γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, περιβόλι στην αγροτική περιοχή Αυγόρου, ιδιοκτησίας 47χρονου από το Ξυλοφάγου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν σε κάλαθο αχρήστων έξω από την αγροικία του περιβολιού, τρία δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης γύρω στις 08:15 μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ με μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (C.A.B.S.) εντόπισαν σε περιβόλι σε αγροτική περιοχή στο Αυγόρου, δυο δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών, τα οποία ήταν εγκατεστημένα.

Τα μέλη της ΜΜΑΔ κατάφεραν να εντοπίσουν τον 63χρονο ιδιοκτήτη, και με τη συγκατάθεσή του ερευνήθηκε το περιβόλι του, όπου εντοπίστηκαν και 48 ξόβεργα.

Ο 63χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΚΥΠΕ