Ποινή φυλάκισης εργοδότη από την επαρχία Αμμοχώστου για μη καταβολή μισθών

a 167 Ειδήσεις
a 5982 Ειδήσεις

Εναντίον του έγιναν 12 καταγγελίες από υπαλλήλους του, ύψους 17.647 ευρώ

Πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα ποινή φυλάκισης εργοδότη εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο σε φυσικό πρόσωπο, για υπόθεση μη καταβολής μισθών κατά παραβίαση του περί Προστασίας των Μισθών Νόμου…

Πρόκειται για ιδιοκτήτη κέντρου αναψυχής-εστιατορίου στην ελεύθερη Αμμόχωστο, εναντίον του οποίου έγιναν 12 καταγγελίες για μη καταβολή μισθών εργαζομένων του, συνολικού ύψους 17.647 ευρώ.

Στο πλαίσιο της απόφασης εκδόθηκε επισης διάταγμα εξόφλησης των οφειλόμενων μισθών.

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, σε ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο της μη καταβολής μισθών, έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις ποινικές διώξεις εργοδοτών, οι οποίοι προβαίνουν σε αυθαίρετες αποκοπές μισθών ή δεν καταβάλλουν οφειλομένους μισθούς στο προσωπικό τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 διενήργησε 4.397 επιθεωρήσεις ελέγχοντας την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Mέχρι στιγμής καταχωρίσθηκαν 378 υποθέσεις στο Δικαστήριο για παραβιάσεις διαφόρων Νόμων, αναφέροντας ότι κατά την ίδια περίοδο επιδικάστηκαν ποινές ύψους 104.000 ευρώ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ