Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην επ. Αμμοχώστου

a2 2 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου
Την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη και τον Ιερολογιότατο Διάκονο του ιερού ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου π. Γεώργιο Χανιωτάκη. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου τους συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

a2 10 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Πρώτος σταθμός ήταν η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Βασίλειο. Ακολούθως ων κωδώνων κρουωμένων χαρμοσύνως, εισήλθαν στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου όπου προσκύνησαν και ο Σεβασμιώτατος στο ιερό Ευαγγέλιο ως ανάμνηση της επίσκεψης του υπέγραψε.

a1 3 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Κατόπιν μιας σύντομης συνομιλίας στο Μέγα Συνοδικό, επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Εκεί τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου κ. Σίμος Ιωάννου, ο οποίος και τους ξενάγησε στα εκθέματα του πολιτιστικού κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αγνάντεψαν από μακριά την βουβή και εγκαταλειμμένη πόλη της Αμμοχώστου, την πόλη Φάντασμα, που χάνεται στη φθορά των χρόνων, αναμένοντας μαρτυρικά την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της για να γεμίσει ξανά από ζωή.

a 10 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Επόμενος σταθμός ήταν το Λύκειο Παραλιμνίου. Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αδάμο Σεργίου και το προσωπικό του Σχολείου, καθώς και Διευθυντές και Διευθύντριες των υπόλοιπων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας μας. Παρών επίσης ήταν ο κ. Μιχαλάκης Λοϊζίδης, θεολόγος, Α΄ Λειτουργός Εκπαίδευσης και Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας-Αμμοχώστου. Στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως η μαθητιώσα νεολαία επεφύλαξε θερμό χειροκρότημα στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο οποίος απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης και οικοδομής προς τους νέους. Προσκάλεσε μάλιστα στο βήμα τυχαία τρία παιδιά, ζητώντας ν’ ακούσει απ’ αυτούς έναν λόγο τους, να εκφράσουν ελεύθερα τη σκέψη τους, μένοντας κατασυγκινημένος από την ωριμότητα και το ήθος που διέπει τον τρόπο έκφρασης των νέων παιδιών. Αφού ευχαρίστησε και πάλι την Διεύθυνση του Σχολείου για τη θερμή υποδοχή και για την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής με τους νέους, μοίρασε σε όλους τους μαθητές ως ευλογία και ενθύμιο από μια εικόνα του μεγαλομάρτυρος Αγίου Μηνά.

a3 1 Ειδήσεις, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Το μεσημέρι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και της συνοδείας του, όπου έγιναν και οι ανάλογες προσφωνήσεις και ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων.

Τελευταίος σταθμός του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην επαρχία Αμμοχώστου, ήταν το Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, όπου προσκύνησε το αντίγραφο της αρχαίας ιεράς εικόνας και ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής.

Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου