Παραλίμνι: Η Αστυνομία τίμησε την προστάτιδά της Αγία Ειρήνη (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η μνήμη της προστάτιδος της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης εορτάσθηκε με κάθε Λαμπρότητα στην Ιερά Μητροπολη Κωνσταντίας -Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε με την παρουσία του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας -Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στο Παραλίμνι την παραμονή της Εορτής, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017.

Συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, όπου και η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στις 6:30 έγινε η Υποδοχή την Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου, Πολιούχου Αγίου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγιας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδος της Αστυνομίας Κύπρου. Τα Ιερά Λείψανα μετέφερε ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος.

Στην συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας -Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, του Δημάρχου Παραλιμνίου, των Δημάρχων Αγίας Νάπας και Δερύνειας, του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, του Στρατιωτικού Διοικητης της 7ης Ταξιαρχίας, του πρώην Υπουργού Υγειας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύσσωμη ήταν η παρουσία και συμμετοχή των Αξιωματικών – Υπαξιωματικών, και όλων των Υπηρετούντων και Εργαζομένων στο Σώμα τηςΑστυνομικής Διευθυνσης Αμμοχώστου καθώς των συνταξιούχων του Σώματος και πλήθους κόσμου!

Πριν την απόλυση του Εσπερινού αναπεύθυκε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων πεσόντων και πάντων των Ανδρών και Γυναικών του Σώματος της Αστυνομικής Διευθυνσης Αμμοχώστου των αδίκως τελειωθέντων εν τη ώρα του καθήκοντος, καθώς και των εν ειρήνη τελειωθέντων αδελφών, του Σώματος της Αστυνομίας.

Ο Μητροπολιτης Κωνσταντίας κ.Βασίλειος ευχήθηκε στο Αστυνομικό Σώμα χρόνια πολλά για την εορτή και αναφέρθηκε στο δύσκολο αλλά θεάρεστο έργο της Αστυνομίας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Αρχηγού απεύθυνε ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης κ.Κύπρος Μιχαηλίδης

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η περιφορά των Εικόνων και των ιερών Λειψανων της Αγίας Ειρήνης και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Επιφανίου στους κεντρικούς δρομους του Παραλιμνίου. Κατά την διάρκεια της περιφοράς παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

SotiraNews / Φωτογραφίες: Χάρης Χατζηιορδάνης

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024