Λένε ιστορίες δυστυχίας σε ιερείς για να τους αποσπούν χρήματα

a 131 Ειδήσεις
a 3415 Ειδήσεις

Οι ιερείς άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους με τους επιτήδειους που καθημερινά επικοινωνούν μαζί τους για να ζητήσουν οικονομική βοήθεια, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι στη συνέχεια καταρρίπτονται και αποκαλύπτεται απάτη.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ιερείς υποκύπτουν στις παρακλήσεις των «πιστών» και τους προσφέρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ, αλλά στη συνέχεια ανακαλύπτουν ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πέσουν θύματα απατεώνων.

Τους τελευταίους έξι μήνες φαίνεται ότι το φαινόμενο άρχισε να λαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις. Ιερείς ανέφεραν ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα άτομα αυτά αποτείνονται σε ένα ναό, υπάρχουν όμως και κάποιοι που παίρνουν σβάρνα τις ενορίες της πρωτεύουσας λέγοντας την ίδια ιστορία σε ιερείς και εκκλησιαστικές Επιτροπές.

Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα νεαρού ο οποίος μάλιστα παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος ή συνεργάτης σε ΜΜΕ και ζητά χρήματα για λογαριασμό άπορων οικογενειών ή οικογενειών που κάποιο από τα μέλη τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σε δύο περιπτώσεις, ο νεαρός αυτός φέρεται να είπε σε δύο ιερείς διαφορετικών ενοριών την ίδια ιστορία. Ότι δηλαδή κάποιος πολίτης προσπάθησε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να συνοδέψει άρρωστο μέλος της οικογένειας του αλλά του απαγόρευσαν την έξοδο λόγω ενταλμάτων που εκκρεμούσαν εναντίον του κι έτσι χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει πρώτα τις οφειλές του προς το Κράτος.

Την ίδια ιστορία, το ίδιο άτομο φαίνεται να την περιέγραψε και σε τρίτο ιερέα στη Λευκωσία και αυτή τη στιγμή όπως αναφέρουν πληροφορίες, άρχισε να γίνεται ανεπίσημη ενημέρωση μεταξύ των ιερέων οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου. Φυσικά, από πλευράς των ενοριών γίνονται συνεχώς προσπάθειες για διασταύρωση των πληροφοριών που φθάνουν κοντά τους, αφού υπάρχει και μια τεράστια ομάδα πολιτών οι οποίοι χρειάζονται πραγματικά βοήθεια και η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμείνει απαθής.

Για την περίπτωση του ατόμου που παρουσιάζεται ως λειτουργός του Τύπου, κάποιοι εκ των ιερέων σκέφτονται να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Αστυνομία αφού ήδη του προσφέρθηκαν κάποια χρήματα για τα οποία όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κατέληξαν στους άπορους παραλήπτες για τους οποίους είχαν δοθεί.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ