Στη «Συμμαχία» του Γιώργου Λιλλήκα ο βουλευτής Αμμοχώστου, Ζαχαρίας Κουλίας

Οι φήμες για ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία, στο νέο κίνημα που θα εξάγγελε ο Γιώργος Λιλλήκας, ήταν έντονες, ακόμη και πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Τώρα που φτάσαμε στο δια ταύτα, ο κ. Κουλίας, με δηλώσεις του, δεν θεωρεί πως βρίσκεται ενώπιον διλλήματος, αφού όπως μας είπε «πάντοτε υποστήριζα τις θέσεις που σήμερα υποστηρίζει ο κ. Λιλλήκας, γι’ αυτό, εξάλλου, το Δημοκρατικό Κόμμα, με διέγραψε από τις τάξεις του».

Σε ερώτησή μας αν υπήρξε επαφή ανάμεσα στο επιτελείο Λιλλήκα για συστράτευσή του στη «Συμμαχία Πολιτών» και άρα επίσημη εκπροσώπηση της «Συμμαχίας» στη Βουλή, ο κ. Κουλίας απάντησε ότι ήδη στη Βουλή υποστηρίζει τις θέσεις του κ. Λιλλήκα. «Εγώ», πρόσθεσε, «είμαι εναντίον του μνημονίου επειδή καταργεί την κρατική κυριαρχία».

Σύμφωνα, πάντως με πηγή που βρίσκεται στο περιβάλλον του κ. Λιλλήκα, υπάρχει ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στον πρώην ΥΠΕΞ και τους κυρίους Κουλία και Κουτσού που, ως γνωστό, είχαν υποστηρίξει ανοιχτά τον κ. Λιλλήκας στις προεδρικές εκλογές. Ένα αίσιο τέλος, θα βρει τη «Συμμαχία Πολιτών» με δύο εκπροσώπους στη Βουλή.

Στη «Συμμαχία» του Γιώργου Λιλλήκα, συνέχισε ο κ. Κουλίας, υπάρχει χώρος για όλους, αφού μπορούν να ενταχθούν κόμματα, οργανωμένα σύνολα και άνθρωποι που ανήκουν σε άλλους χώρους, νοουμένου ότι πιστεύουν στην ίδια γραμμή όσον αφορά στους υδρογονάνθρακες, το εθνικό θέμα και την οικονομία. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι, είπε, χωρίς, βέβαια, να εξαιρεί τον εαυτό του.

Στο θέμα της συμμετοχής του κ. Λιλλήκα στο Εθνικό Συμβούλιο εφόσον η «Συμμαχία» υποστηριχθεί και επίσημα από βουλευτές, ο κ. Κουλίας απάντησε ότι είναι ευχής έργο αν ο κ. Λιλλήκας γίνει αποδεχτός στο Εθνικό Συμβούλιο γιατί θα υπάρχει ακόμη μια φωνή αντίστασης, αλλά αυτό είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Λιλλήκα.

Το όλο σκηνικό, πάντως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 28 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η ιδρυτική συνέλευση της «Συμμαχίας Πολιτών» του κ. Λιλλήκα.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Έκρηξη σε καφετέρια στη Λευκωσία: Διερευνά απόπειρα φόνου η Αστυνομία

Υπόθεση απόπειρας φόνου διερευνά η Αστυνομία, σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 22…

3 Ιουλίου, 2024

Την Παρασκευή τα εγκαίνια της Εκκλησίας Παναγιώτισσας στον Πρωταρά

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος την ερχόμενη Παρασκευή, 5 προς Σάββατο, 6…

3 Ιουλίου, 2024

Υπ.Μεταφορών: Η επιβατική κίνηση α’ εξαμήνου η «καλύτερη διαχρονικά»

Η επιβατική κίνηση Ιουνίου 2024 των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου ανήλθε στους 1.300.041 επιβάτες, σημειώνοντας…

3 Ιουλίου, 2024

Ελλάδα: Βουλευτής χειροδίκησε υπάλληλο αεροδρομίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξέδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο…

3 Ιουλίου, 2024

Νέος Σταθμός Επιβατικών Λεωφορείων στον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας

Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας ανακοινώνει ότι με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου του Παραλιμνίου…

3 Ιουλίου, 2024

Συμπλοκή αλλοδαπών στη Λεμεσό: Συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα

Σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μεταξύ δύο ομάδων προσώπων στη Λεμεσό το βράδυ της…

3 Ιουλίου, 2024