Φρουρός «Τσικίτο»: Μου πρόσφεραν λεφτά για να μην μιλήσω

CEB1 45 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις
Την οκταήμερη κράτηση τριών υπόπτων οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την πρόσφατη δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου γνωστός ως «Τσικίτο», στην Πύλα, διέταξε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ενώπιον του οποίου η Αστυνομία κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία σε σχέση με τους τρεις (δύο Ρώσους υπηκόους και ένα Ελληνοπόντιο) και τη φερόμενη διασύνδεσή τους με τη δολοφονία αλλά και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

CEB1 1526 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Νεόφυτο Θεοδοσίου, ο οποίος παρουσίασε την υπόθεση στο Δικαστήριο, οι τρεις ύποπτοι φέρονται να πίεζαν μάρτυρα σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις που διερευνά το Αρχηγείο της Αστυνομίας, να μην καταθέσει στο Δικαστήριο. Ο μάρτυρας είναι άτομο που εκτελούσε χρέη οδηγού και σωματοφύλακα του «Τσικίτο». Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο μάρτυρας έδωσε θεληματική κατάθεση και ανέφερε ότι οι τρεις ύποπτοι τον προσέγγισαν και του προσέφεραν χρηματικό ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ για να μην καταθέσει ως μάρτυρας σε άλλη υπόθεση. Είπε ακόμη ότι τον συμβούλεψαν να πάρει τα χρήματα και να φύγει από την Κύπρο, αφού πρώτα υπογράψει χαρτί διαβεβαιώνοντας πως δεν θα κατέθετε, γιατί όπως σημείωσε «μετά τον Γεωργίου θα ήταν ο επόμενος στόχος».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε τρεις συναντήσεις με τους υπόπτους.

Όσον αφορά τη μία από τις δύο άλλες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά το Αρχηγείο, ο οδηγός και φρουρός του «Τσικίτο» κατέθεσε εναντίον προσώπου, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η εν λόγω υπόθεση έχει προεκτάσεις σε καζίνο που λειτουργεί στην Πύλα). Ο μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει για αυτή την υπόθεση στις 22 Μαρτίου.

Επιπρόσθετα, ο παρουσιαστής της υπόθεσης ανέφερε ότι εναντίον των τριών υπόπτων διερευνώνται τα ακόλουθα αδικήματα:
>> Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος
>> Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της Δικαιοσύνης και επηρεασμό μαρτύρων
>> Παρεμπόδιση δικαστών και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Επιπρόσθετα, εις βάρος του ενός υπόπτου διερευνάται και το αδίκημα της παράνομης κατοχής όπλου και πυρομαχικών.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

Πηγή: Φιλελεύθερος