Ακατάλληλο το υγειονομικό κέντρο Λιοπετρίου

a 13 Ειδήσεις
a 137 Ειδήσεις
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει δεχθεί καταγγελίες από κατοίκους της κοινότητας Λιοπετρίου για το ακατάλληλο αγροτικό υγειονομικό κέντρο που βρίσκεται στον προσφυγικό συνοικισμό του χωριού.. 

Μετά από επίτόπου επίσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διαπιστώθηκε ότι πράγματι το κτήριο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση ωσάν να είναι εγκαταλελειμμένο. Η οροφή του είναι σκεπασμένη με αμιάντους χωρίς να υπάρχουν προστατευτικά μέτρα.Τοκέντρο επισκέπτονται εβδομαδιαίως αρκετά βρέφη για να εμβολιαστούν, έγκυες γυναίκες, γέροι και παιδιά. Κατά την άποψή μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ανεπίτρεπτη αυτή η κατάσταση. Πρέπει να βρεθεί ένας πιο κατάλληλος και καθαρός χώρος για να στεγαστεί το ιατρείο. Το Υπουργείο Υγείας έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της κοινότητας Λιοπετρίου για να μεριμνήσει για την επιδιόρθωση του υφιστάμενου κτηρίου ή παραχώρηση άλλου χώρου, αλλιώς το ιατρικό προσωπικό θα αρνηθεί να το επισκέπτεται.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί το τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Κ.Σ. Λιοπετρίου όπως προβούν σε άμεσες ενέργειες για αντικατάσταση ή επιδιόρθωση του χώρου καθώς βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ