Παγκύπριο τουριστικό συνέδριο για εποχικότητα διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας

Ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά Παγκύπριο Τουριστικό Συνέδριο με θέμα την «Εποχικότητα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας από τις εννέα τα πρωί μέχρι τη μιάμιση το μεσημέρι.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «από τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου ο Δήμος αποσκοπεί στην πιλοτική παρουσίαση μιας νέας διάστασης αντιμετώπισης της εποχικότητας, παρουσιάζοντας εφαρμόσιμες, λειτουργικές και χαμηλοδάπανες δομές προς αυτή την κατεύθυνση, στην αντιμετώπιση της μέσω δραστηριοτήτων και ενεργειών στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας και στην ανάδειξη των αδρανών δυνατοτήτων της περιοχής και των ανθρώπων της στην προσπάθεια αύξησης της συνεισφοράς όλων για αποτελεσματική αντιμετώπισή της».

Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας ως διοργανωτής του Συνεδρίου έχει θέσει ως στόχους την εμπέδωση ή ενδυνάμωση του αισθήματος συνεισφοράς όλων, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, τη συζήτηση και κατάληξη σε εφαρμόσιμες μορφές των ενοτήτων που θα επιλεγούν για πιλοτική εφαρμογή την περίοδο εκτός θερινής σαιζόν και την εισαγωγή χρονοδιαγράμματος καθώς και ομάδας ωρίμανσης τέτοιων τουριστικών δομών».

Την εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Αγγελος Λοϊζου.

Στο συνέδριο προσκλήθηκαν και θα μιλήσουν οι Dr. Werner Gronau – Καθηγητής με ειδίκευση πάνω σε θέματα Τουρισμού, Ταξιδίων και Μεταφορών του Πανεπιστημίου του Stralsund Γερμανίας, με θέμα «Tackling Seasonality of sun and beach resorts – strategies and good practice», ο κ. Richard Sharpley, Kαθηγητής Τουρισμού και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, Preston του Ηνωμένου Βασιλείου ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Understanding seasonality in an island destination: challenges and opportunities» και οι Παναγιώτης Κωνσταντή και η Αννα Φαρμάκη καθηγητές του Πανεπιστημίου Uclan Cyprus οι οποίοι θα παρουσιάσουν το θέμα «Αγία Νάπα 365».

Μετά τις ομιλίες θα διεξαχθεί συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήματα που θα θέσει το κοινό. Το συνέδριο είναι ανοικτό προς όλους όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

Ροη Ειδησεων

Καταγγελία από ΚΔ για «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα για εικονικούς φοιτητές

Σε καταγγελία «ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» στα κατεχόμενα προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία προς τον Ευρωπαϊκό Φορέα για…

17 Ιουνίου, 2024

Σκοπευτήριο Παραλιμνίου: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ιάσονα Τζιοβάνη στο ΚΟΜΠΑΚ

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Ιάσονα Τζιοβάνη στο ΚΟΜΠΑΚ. Τη δεύτερη του νίκη σε τρείς…

17 Ιουνίου, 2024

Κενές θέσεις δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών – Όλες οι πληροφορίες

Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων για πλήρωση νέων μόνιμων θέσεων δασοπυροσβεστών στο Τμήμα Δασών- 2024«ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ…

17 Ιουνίου, 2024

Μεσόγειος: Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο, λέει γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση

Η RESQSHIP, που διαχειρίζεται σκάφος διάσωσης μεταναστών, το Nadir, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ…

17 Ιουνίου, 2024

Ανησυχία ΠΑΣΥΔΥ για εργοδότηση νοσηλευτών από τρίτες χώρες

Ανησυχία εκφράζει Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ως προς την προσπάθεια που επιχειρείται από διάφορους…

17 Ιουνίου, 2024

Καμπανάκι κινδύνου για το θανατηφόρο σύνδρομο στρεπτόκοκκου – Σε ποια χώρα σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων

Σχεδόν 1.000 κρούσματα μιας θανατηφόρου λοίμωξης μετρά η Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός…

17 Ιουνίου, 2024