Φονικό Αγ. Νάπας: Εγκληματική αδράνεια αστυνομικών εντοπίζουν οι ανακριτές

a 669 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
a 669 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Συνταρακτικά στοιχεία φαίνεται να ήρθαν στο φως από τις έρευνες των τριών ποινικών ανακριτών που διερευνούν υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία σε σχέση με τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα.

Εντοπίζουν αδράνεια ή και αμέλεια σε υψηλό επίπεδο της Αστυνομίας από τις έρευνες που αφορά τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν επανειλημμένως από τις σερβικές Αρχές για Σέρβους εκτελεστές που σχεδίαζαν δολοφονία στην Κύπρο.

Παρά τις πληροφορίες με ονόματα και στοιχεία που δόθηκαν, εντούτοις στην ουσία δεν έγινε οτιδήποτε, με αποτέλεσμα να μην αποτραπεί ο φόνος Καλοψιδιώτη και άλλων τριών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», από τις έρευνες και ανακρίσεις των ποινικών ανακριτών προκύπτει ότι αν και γνώριζαν αρκετοί στην Αστυνομία για την επικείμενη δολοφονία με στοιχεία, δεν έγιναν πολλά για την αποτροπή της.

Σφάλματα και παραλείψεις από την Αστυνομία

Οι ανακριτές εντόπισαν παραλείψεις και σφάλματα που έγιναν στο στάδιο της διερεύνησης των πληροφοριών που διαβιβάστηκαν από τη σέρβικη Ιντερπόλ. Όπως αποδείχθηκε, η πληροφόρηση ήταν άκρως σοβαρή, κατονομάζονταν ακόμα και πρόσωπα που σχετίζονταν με την επικείμενη δολοφονία.

Ενδεικτικό της αδράνειας που παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τα ευρήματα των ανακριτών, είναι ότι ενώ διαβιβάστηκε πληροφορία ότι μέχρι και χρήματα στάλθηκαν στην Κύπρο για να εκτελεστεί η δολοφονία, δεν ερευνήθηκε αυτό το κομμάτι εξονυχιστικά.

Όπως διαπιστώθηκε, δεν έγιναν έρευνες στην εταιρεία μεταφοράς χρημάτων μέσω της οποίας στάλθηκαν τα χρήματα. Αρχές αυτής και την περασμένη εβδομάδα, οι ποινικοί ανακριτές μετέβησαν στην Αγία Νάπα και πήραν καταθέσεις τόσο από πολίτες όσο και από μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με το τετραπλό φονικό.

Πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα για αστυνομικούς

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο «Φιλελεύθερος«, οι έρευνες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τώρα θ’ αρχίσει να συγγράφεται η τελική έκθεση με εισηγήσεις προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

Οι ανακριτές θα εισηγηθούν ότι προκύπτουν πειθαρχικά αλλά και ποινικά αδικήματα για συγκεκριμένους αστυνομικούς, τόσο για τον χειρισμό άκρως απόρρητων πληροφοριών, για τη διαρροή τους κ.ά.

Όπως θα επισημαίνεται στην έκθεση, απόρρητες πληροφορίες πουαφορούσαν στη δράση Σέρβων στην Κύπρο διέρρευσαν σε διάφορα πρόσωπα και είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το πόρισμα των ανακριτών αναμένεται ότι θα δοθεί σύμφωνα με τη δέσμευση που έχουν στις 6 ή τις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: Newsbomb.com.cy