Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

a 17 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4137 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Στη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους ο οποίος ανέλυσε τα ευρήματα του με βάση τις μεταθανάτιες ιατροδικαστικές εκθέσεις που ετοίμασε μετά τις νεκροψίες για τρία από τα πέντε θύματα, τους Γιώργο Γεωργίου, Μάριο Καραολή και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Σοφοκλέους ο Κολεάσα και ο Μάριος Καραολή πέθαναν από εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο. Ο μεν Κολεάσα έφερε τραύματα στο υπογάστριο, στην κοιλιά και στο βραχίονα από τον οποίο αφαιρέθηκε μια σφαίρα, ενώ από την σωρό του Καραολή αφαιρέθηκαν δύο σφαίρες από το δεξιό βραχίονα και από τον αριστερό πνεύμονα.

Για τον Γιώργο Γεωργίου ο Σοφοκλής Σοφοκλέους είπε πως η σωρός του εμφανίζει τραύματα εισόδου και από τα αριστερά και από τα αριστερά, αφού πυροβολήθηκε δύο φορές από τα αριστερά μέσα στο αυτοκίνητο και πιθανώς να δέχθηκε και άλλους πυροβολισμούς έξω από το όχημα, αφού είναι το μόνο άτομο από τους πέντε επιβάτες που κατάφερε να βγει από αυτό, να τρέξει σε κάποια απόσταση και να πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους τα τραύματα εισόδου στη δεξιά πλευρά της σωρού του Γεωργίου δεικνύουν ότι αποτέλεσε μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο «κινητό στόχο». Όπως ανέφεραν στο δικαστήριο τόσο ο κ. Σοφοκλέους όσο και ο δεύτερος ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Γιώργος Γεωργίου, συνοδηγός ο Φίλιππος Λουκαϊδης, πίσω από τον οδηγό καθόταν ο Μάριος Καραολής ενώ οι δύο Ρουμάνοι κάθονταν πίσω από το συνοδηγό και στη μέση του πίσω καθίσματος όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των δύο ιατροδικαστών ο εκτελεστής του φονικού εμφανίστηκε από την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου που βρισκόταν στην Οδό Καταλυμάτων στο κέντρο της Αγίας Νάπας, και άρχισε να πυροβολεί τους πέντε επιβάτες του οχήματος.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσε επίσης ο οδηγός ταξί Γιώργος Μίτσης, ο οποίος παρέλαβε τους Μαμαλικόπουλο και Τσεχιλίδη από το αεροδρόμιο Λάρνακας και τους μετέφερε στην Αγία Νάπα.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε τους δύο κατηγορουμένους στο δικαστήριο ως τα άτομα που μετέφερε εκείνη την ημέρα με το αυτοκίνητο του. Ο μάρτυρας είπε ακόμα ότι μόλις μετέφερε τους δύο επιβάτες στην Αγία Νάπα, αυτοί αποβιβάστηκαν έξω από γνωστό αρτοποιείο.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουλίου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ