Προειδοποίηση Ομπάμα προς τους Έλληνες

a 225 Ειδήσεις
a 6353 Ειδήσεις

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με Μέρκελ και Μόντι

Προειδοποίηση προς τους Έλληνες για τους κινδύνους ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν πως “οι δυσκολίες θα είναι μεγαλύτερες” σε αυτή την περίπτωση… 

Κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμποδίσουν την κρίση από το να συμπαρασύρει τις οικονομίες όλου του κόσμου, λέγοντας ότι πρέπει να στηρίξουν άμεσα το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

“Οι λύσεις είναι δύσκολες αλλά υφίστανται” τόνισε, σε ομιλία που απηύθυνε από τον Λευκό Οίκο σχετικά με την ανεργία.

“Είναι επείγον να αναλάβουν δράση” υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα είχε πρόσφατα σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον ιταλό πρωθυπουργό Μόντι και με την καγκελάριο Μέρκελ.

Κάλεσε επίσης το αμερικανικό Κογκρέσο να υιοθετήσει νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. “Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην εγκριθούν τέτοιες ρυθμίσεις” ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η πρόσφατη επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ – κρίσιμο ζήτημα για τον Ομπάμα όσο πλησιάζουν οι εκλογές – χρεώνεται στην επιδείνωση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, καθώς στο πρόβλημα της Ελλάδας έρχεται να προστεθεί και αυτό της Ισπανίας.

Χαρακτηριστικό δε είναι το παρακάτω σκίτσο των Financial Times, για τη σχέση μεταξύ ελληνικής κρίσης και αμερικανικής οικονομίας.
a1 16 Ειδήσεις

Νέα προειδοποίηση από Μέρκελ

“Η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της για λιτότητα, προκειμένου να παραμείνει στην Eυρωζώνη”, τόνισε εκ νέους η καγκελάριος της Γερμανίας.

“Πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Επιτροπή”, δήλωσε και επισήμανε ότι αυτό “έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα”.

Χαρακτήρισε, δε, το μνημόνιο “απαραίτητο” και πρόσθεσε ότι “αποτελεί τη βάση για μια θετική εξέλιξη”.

Παραινέσεις και από Γιούνκερ

“Ελπίζω ότι στις 17 Ιουνίου η ελληνική Δημοκρατία θα επιλέξει το δρόμο της παραμονής στη ζώνη του ευρώ και ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με την ψήφο του αυτήν την κατεύθυνση” δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γιούνκερ.

Πηγή: Nooz.gr