Με ή χωρίς στρατό;

a 306 Ειδήσεις
a 7297 ΕιδήσειςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διερωτήθηκε για ποιόν λόγο κάποιες πολιτικές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές επαναφέρουν το θέμα της δημιουργίας στρατού στα πλαίσια μιας μελλοντικής λύσης του Κυπριακού, από τη στιγμή που υπήρξε συμφωνία με τον πρώην Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για αποστρατικοποίηση… 

Ο Πρόεδρος μιλούσε σε αξιωματικούς και οπλίτες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φυλάκιο «Αρωνα», στη Λευκωσία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα.

«Διερωτώμαι γιατί το επαναφέρουμε εμείς οι ίδιοι το θέμα της δημιουργίας στρατού, δήθεν για να εκπληρώνουμε υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ», είπε και συμπλήρωσε ότι η ΕΕ είναι πανέτοιμη να δεχθεί αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου «και δεν θα μεμφθεί ποτέ το γεγονός ότι δεν θα έχουμε στρατό».

Τέλος, ανέφερε ότι όσοι επιζητούν τη δημιουργία στρατού θα πρέπει να καταλάβουν ότι μιλούν για μικτό στρατό από Ε/κ και Τ/κ, όπου η Ελλάδα δεν θα επιβάλει τη θέλησή της, χωρίς κάτι όμως τέτοιο να αποκλείεται και για την Τουρκία. «Αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με πολλή περίσκεψη», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ