Δεν επαναδιεκδικεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας

a 277 Ειδήσεις
a 6766 Ειδήσεις
Την απόφαση του να μην επαναδιεκδίκησει την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία συνεδρία την περασμένη Τέταρτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας… 

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με τις προεδρικές εκλογές. Τον τελευταίο καιρό αφού βρισκόταν σε έντονο προβληματισμό αναφορικά με το θέμα της επαναδιεκδίκησης ή όχι της προεδρίας και όπως όλα δείχνουν έχει καταλήξει τις οριστικές του αποφάσεις.

Ο ίδιος ανακοίνωσε μάλιστα την απόφαση του στους υπουργούς του στο τελευταίο Υπουργικό την περασμένη Τέταρτη, χωρίς ωστόσο να αφεθει να διαρρεύσει μέχρι στιγμής η πληροφορία.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε στους υπουργούς ότι η απόφαση του είναι να μην επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα τους ανέφερε ότι η απόφαση του κλίνει προς αυτή την κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα την ανακοινώσει οριστικά και αμετάκλητα ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ την ερχομένη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος απευθυνόμενος στους υπουργούς, ανέφερε ότι είναι περίοδος λήψης αποφάσεων, και επειδή οι περισσότεροι δεν είναι μέλη της κεντρικής επιτροπής αλλά ούτε καν του ΑΚΕΛ, ήθελε να τους ενημερώσει εκ των προτέρων για όσα θα πει ενώπιον της κεντρικής επιτροπής ώστε να μην εκπλαγούν όταν θα το ακούσουν.

Επομένως, τη Δευτέρα αναμένονται τα «σπουδαία» οπόταν ο Πρόεδρος θα ενημερώσει και τα μέλη του κόμματος του για την απόφαση του να μην επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, λύνοντας τα χεριά του ΑΚΕΛ για συνεργασία πιθανότατα με το ΔΗΚΟ.

Συνάντηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ την ερχόμενη Τέταρτη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Μάριος Καρογιαν θα είναι ξεκάθαρος στη συνάντηση του με τον Άντρο Κυπριανού. Θα του πει ότι ενδεχομένη συνεργασία των δυο κομμάτων μπορεί να επιτευχθεί όχι όμως με ΑΚΕΛικο υποψήφιο ούτε υποψήφιο από το χώρο του ΑΚΕΛ, αλλά θα περιμένει να ακούσει προτάσεις για υποψήφιο από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο. Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες ζυμώσεων και εξελίξεων.