Κώστας Κουμής: Ένας υποστηρικτής της Σωτήρας στη μάχη των εκλογών

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 03 172C22.43.21 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
Ένας άνθρωπος ο οποίος με κάθε τρόπο και ευκαιρία υποστηρίζει τη Σωτήρα αλλά και ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου κατεβαίνει στη μάχη των εκλογών. Πρόκειται για τον Κώστα Κουμή, τον Αντιπρόεδρο του ΚΟΤ και τον διευθυντή του ΤΕΒΕΑ, Κώστα Κουμή, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αμμοχώστου.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 03 172C22.43.21 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Η ανάρτηση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του:

Φίλες και Φίλοι,

Με αφετηρία την περήφανη καταγωγή μας και με οδηγό ευθύνης και υπενθύμισης τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της Επαρχίας μας, που πρωτοστάτησε σε όλους τους ιστορικούς αγώνες της πατρίδας μας και που ανασήκωσε στις πλάτες της ουκ ολίγες φορές την οικονομία ολόκληρης της χώρας, σας ανακοινώνω την απόφαση μου όπως κατέλθω υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου με την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η απόφαση μου, λήφθηκε μετά από βαθιά σκέψη και έντονη περισυλλογή και σίγουρα εύκολη δεν ήταν. Ωστόσο η απόφαση μου, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά την φυσιολογική προέκταση του τι έπραττα μέχρι σήμερα, καθώς εδώ και χρόνια συμμετέχω ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες προάσπισης των συμφερόντων αυτής της Επαρχίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας κατά την τελευταία διετία στον τομέα του τουρισμού.

Θεωρώ ότι ωρίμασε ο χρόνος και έφθασε η ώρα όπως ένας από εμάς, που έχει γαλουχηθεί με τον πατριωτικό ρεαλισμό του Γλαύκου Κληρίδη και που έχει αναγιωθεί ψυχή τε και σώματι στην ελεύθερη αλλά και πληγωμένη Επαρχία Αμμοχώστου, όπως δηλώσει δυναμικά παρών στην μάχη των Βουλευτικών εκλογών.
Η Επαρχία μας δήλωνε βροντερά το παρών της σε όλους τους ιστορικούς αγώνες της νήσου, εθνικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς. Τι να πρωτοθυμηθούμε άλλωστε;

Το λιμάνι της Αμμοχώστου που αποτέλεσε φάρο ανάπτυξης, την συμμετοχή της Επαρχίας μας στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, τις ηρωικές μάχες του 1974 ή την έντονη παρουσία της Επαρχίας μας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι η ώρα και η στιγμή να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι αξιώνουμε περισσότερα, αξιώνουμε εντονότερη παρουσία στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και σίγουρα δικαιότερη κατανομή των εθνικών πόρων της χώρας προς την Επαρχία μας.

Είναι άλλωστε το εύφορο χώμα των Κοκκινοχωρίων που πρωτοστάτησε στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων βγάζοντας μας από το οικονομικό αδιέξοδο των πρώτων ετών μετά την Τουρκική εισβολή.

Είναι στις παραλίες της πόλης της Αμμοχώστου που έθεσε τα θεμέλια του ο τουρισμός της χώρας μας για να καταστεί η Κύπρος ένας διεθνώς ανταγωνιστικότατος τουριστικός προορισμός, και είναι οι παραλίες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας που έλαβαν την σκυτάλη συνέχειας αυτής της ελπιδοφόρας πορείας μετά το 1974.

Έχω την άποψη φίλες και φίλοι,

Ότι έφθασε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να επανατοποθετήσουμε δυναμικά την Επαρχία μας και τα επιτεύγματα της δυναμικά στον πολιτικό χάρτη.
Είναι παράλληλα η ώρα και η στιγμή, να προσεγγίσουμε την πολιτική αλλιώς, να επικεντρωθούμε στην ουσία της πολιτικής, να αφήσουμε στο περιθώριο τις καθημερινές συνάξεις και τα παλαιομοδίτικα παιχνίδια περισυλλογής ψήφων.

Είναι η ώρα, να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα, σοβαρά και μελετημένα στοχεύοντας στην κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση της χώρας μας.

Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε όλοι πολίτες μίας ημικατεχόμενης πατρίδας, αλλά και μίας πολιτείας που βίωσε οικονομικές καταστροφές, σκάνδαλα και παιχνίδια διαφθοράς και διαπλοκής.

Είναι λοιπόν η ώρα να κοιτάξουμε την πολιτική αλλιώς και να επικεντρωθούμε στην ουσία, επενδύοντας σε ανθρώπους με γνήσια γνώση του τόπου μας και διεθνείς εμπειρίες.

Στις 22 Μαΐου φίλες και φίλοι,

εγώ θα είμαι εκεί, ως μία ακόμη επιλογή, μία επιλογή αναδυόμενη από τα σπλάχνα του τόπου μας, της Επαρχίας Αμμοχώστου.

ΥΓ:
Η φωτογραφία λήφθηκε σ’ ένα σημείο που καταμαρτυρά την γνήσια ελληνικότητα αυτού του τόπου, στο Ακρωτήρι των Ελλήνων, το γνωστό σε όλους μας Cavo Greko.

Εδώ που μπορεί κάποιος να αγναντέψει την μαρτυρική χερσόνησο της Καρπασίας, εδώ που τα κύματα από τον κόλπο της Αμμοχώστου έρχονται για να νιώσουν στιγμές ελευθερίας,

Εδώ που εμείς οι κάτοικοι των Κοκκινοχωρίων οδεύουμε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για εξαγνισμό,

Εδώ που συναντιόνται οι δύο τεράστιοι ώμοι της Κυπριακής οικονομίας, ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο από την ομιλία του κ. Κουμή κατά τη Βραδιά Γευσιγνωσίας του Κολοκασιού το 2014:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Φίλες και Φίλοι, Με αφετηρία την περήφανη καταγωγή μας και με οδηγό ευθύνης και υπενθύμισης τα αξιοσημείωτα επιτεύγματ…
Δημοσιεύτηκε από Costas Koumis στις Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Ποιος είναι ο Κώστας Κουμής:

CEB11 7 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Είδα για πρώτη φορά το φως του ηλίου τον Νοέμβριο του 1977, στην κωμόπολη του Παραλιμνίου.

Γονείς μου, δύο υπέροχοι άνθρωποι του μόχθου και της εργατιάς, αγνοί βιοπαλαιστές της ζωής που μας πρόσφεραν κυριολεκτικά τα πάντα. Ο Παναγιώτης Κουμής και η Βαρβάρα, το γένος Κωνσταντή Λοΐζου-Μαλλούρη. Είμαι το τρίτο παιδί της οικογένειας, έχοντας την ευτυχία να μεγαλώσω υπό τα στοργικά βλέμματα των δύο μεγαλύτερων αδερφιών μου, του Ηλία και της Κορνηλίας.

Οι γονείς μας, ήταν οι πρώτοι που μας δίδαξαν ότι στη ζωή θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους και καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για να τους επιτύχουμε, βασιζόμενοι πρωτίστως στις δικές μας δυνάμεις. Μας δίδαξαν ότι επιτυχία είναι να ξεπερνούμε τα όρια μας, αυτά που η κοινή λογική από μόνη της προσδιορίζει, και ότι η κάθε αποτυχία αποτελεί την βάση μίας καινούριας επιτυχίας. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι μας δίδαξαν ότι είτε ξυπόλητοι, είτε ρακένδυτοι επιβάλλεται να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά.

Έμαθα τα πρώτα μου γράμματα στο Β’ Δημοτικό σχολείο Παραλιμνίου και στη συνέχεια φοίτησα στο Γυμνάσιο και σ το Λύκειο Παραλιμνίου από όπου και αποφοίτησα το 1995. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο ναυτικό, την περίοδο 1995 – 1997, μαζεύοντας αρκετές μνήμες από τον ηρωικό Αύγουστο του 1996, τον ηρωικό Αύγουστο του Τάσου και του Σολωμού.

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην πορεία της ζωής μου συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία.

Το 2002 νυμφεύτηκα τον έρωτα της ζωής μου, την Μαρία Γεωργίου Συνέση, με καταγωγή από την γειτονική Δερύνεια και το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. Ευτύχησα να αποκτήσω δύο παιδιά, την Γεωργιάνα και τον Παναγιώτη.

Από το 2002 μέχρι και σήμερα έχω εργαστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως επιστημονικός συνεργάτης του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Διευθυντής και στο Επιμελητήριο Αμμοχώστου ως Διευθυντής Επικοινωνίας. Σήμερα εργάζομαι στην Τουριστική Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου ως Διευθυντής.

Την 1η Ιανουαρίου 2014 έτυχα του τιμητικού διορισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ από τον Μάρτιο του 2014 υπηρετώ το Δ.Σ. και τον τουρισμό της χώρας μας από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Έχω εκπροσωπήσει τη χώρα μας αρκετές φορές σε διεθνή συνέδρια. Παλαιότερα σε συνέδρια νεολαίας και τα τελευταία δυο χρόνια υπό την ιδιότητα μου ως Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ.

Η απόφαση μου για υποβολή υποψηφιότητας στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές αποτελεί την φυσιολογική προέκταση της μέχρι σήμερα δράσης μου, καθώς από το 2002 υπηρετώ ανελλιπώς την Επαρχία μας και το κοινό καλό, από διάφορες θέσεις.

Θεωρώ ότι ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια έχω επιτελέσει την δική μου υπέρβαση, υπηρετώντας τα πανάκριβα για όλους εμάς συμφέροντα της Επαρχίας μας, με πάθος και τόλμη υπό εξαιρετικά ιδιόμορφες συνθήκες.

Γενικώς θεωρώ ότι η ενασχόληση με τα κοινά, απαιτεί προσωπικές υπερβάσεις και κατάθεση ψυχή. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου μπορούν να μαρτυρήσουν και τα δύο ως χαρακτηριστικά στοιχεία του χαρακτήρα μου.

Αυτό θα πράξω και εάν εκλεγώ ως Αντιπρόσωπος του λαού στη Βουλή των Αντιπροσώπων την 22α Μαΐου 2016.

Αυτή είναι η δική μου απλή προσωπική δέσμευση. Θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε”.

CEB1 21 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

SotiraNews