Έφοδος της Αστυνομίας στην Αγία Νάπα για ηλεκτρονικό τζόγο

CEB1 2 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Τέσσερις πύργους ηλεκτρονικών υπολογιστών που μετατρέπονται και χρησιμοποιούνται ως μηχανές τυχερού παιγνίου κατάσχεσε χθες βράδυ η Αστυνομία από υποστατικό στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για εφαρμογή των περί στοιχημάτων Νόμου.

CEB1 1641 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την Αστυνομία μεταξύ των ωρών 20:30-22:00 χθες βράδυ, μέλη του ΟΠΕ και του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και με ειδικά εκπαιδευμένο μέλος της Δύναμης σε θέματα ηλεκτρονικού τζόγου, επέδραμαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος, σε υποστατικό που βρίσκεται στην Οδό Οδυσσέα Ελύτη στην Αγία Νάπα, για το οποίο υπήρχε πληροφορία ότι υπήρχαν εγκατεστημένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που μετατρέπονται και χρησιμοποιούνται ως μηχανές τυχερού παιγνίου.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ υπό κάλυψη αστυνομικός κρατώντας τέσσερα φωτοτυπημένα χαρτονομίσματα, τρία των 10 ευρώ και ένα των 20 ευρώ, μπήκε στο υποστατικό προσποιούμενος τον παίχτη για να στοιχηματίσει.

Αφού εισήλθε εντός του υποστατικού ζήτησε από την υπεύθυνη να του πιστώσει λογαριασμό για το ποσό των 30 ευρώ για να παίξει ηλεκτρονικό τζόγο, πληρώνοντας με τα τρία φωτοτυπημένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.
Ο υπό κάλυψη αστυνομικός στοιχημάτισε σε σελίδες ηλεκτρονικού τζόγου μέσω του λογαριασμού που τον πίστωσε η υπεύθυνη του υποστατικού.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός ακινητοποίησε την υπεύθυνη του υποστατικού για να μην μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε τεκμήρια, ενώ όλα τα μέλη της Αστυνομίας που συμμετείχαν στην επιχείρηση επέδραμαν εντός του υποστατικού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας υπεύθυνη του υποστατικού ήταν 47χρονη από τη Ρουμανία μόνιμη κάτοικος Αγίας Νάπας και σε σωματική έρευνα που της έγινε εντοπίστηκε στην κατοχή της το ποσό των 145 ευρώ εκ των οποίων τα τρία χαρτονομίσματα των 10 ευρώ με τα οποία στοιχημάτισε ο υπό κάλυψη αστυνομικός.

Στην παρουσία της, κατασχεθήκαν ως τεκμήρια 4 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών , για τους οποίους υπήρχαν εύλογες υποψίες ότι μετατρέπονται και χρησιμοποιούνται ως μηχανές τυχερού παιγνίου, 1 modem ,1 DVR και ένα τετράδιο στο οποίο ήταν καταγραμμένες οι εισπράξεις και τα έξοδα κάθε μέρας.