Με θρίαμβο στους ομίλους το ΑΠΟΕΛ

Θρίαμβος! Το ΑΠΟΕΛ έστησε ένα ονειρεμένο πάρτι στο ΓΣΠ με καλεσμένους 18 χιλιάδες φίλους του, διέσυρε με 4-0 την Άαλμποργκ και θα λάβει μέρος πανάξια για τρίτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League.

Βινίσιους στο 29′, Ντε Βινσέντι στο 44′, Αλωνεύτης στο 64′ και Σιέρινταν στο 75′ διαμόρφωσαν την σπουδαία νίκη. Δεν είναι και λίγο σε τέτοιο επίπεδο να ρίχνεις τεσσάρες.

Ορεξάτο ξεκίνημα
Με διάθεση μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι. Στο δεκάλεπτο το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κρατήσει περισσότερο μπάλα και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Λάρσεν.

Πρώτη απειλή με Γκόμες
Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε ακριβώς με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου. Ο Μαντούκα βρήκε ωραία τον Γκόμες που από πολύ καλή θέση έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Λάρσεν να λέει το πρώτο μεγάλο όχι.

Ανέβηκαν οι Δανοί
Σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα πατήματα τους και προσπάθησαν να ανησυχήσουν χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα τον Πάρντο. Εξαίρεση μια επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά στο 23′ που απομακρύνθηκε από την άμυνα.

Χτύπησε ο Βινίσιους
Παρά το ανέβασμα των Δανών το ΑΠΟΕΛ έδειχνε να ελέγχει το ματς και στο 29′ χτύπησε με τον Βινίσιους. Ο μαχητικός Γκόμες έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έδωσε στον Ντε Βινσέντι και ο Αργεντίνος από πλάγια θέση τροφοδότησε όμορφα τον Βινίσιους που από το ύψος του πέναλτι νίκησε με όμορφο πλασέ τον Λάρσεν. Θυμίζουμε ότι ο Βινίσιους πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης στη Δανία.

Φοβερό όχι από Πάρντο
Δύο μακρινά σουτ του Μαντούκα στη συνέχεια δεν ανησύχησαν τον Λάρσεν. Στο 36′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για την Άαλμποργκ με τον Πάρντο να λέει όχι με φοβερή απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ενεβόλντσεν.

Ντέβι και 2-0
Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ντε Βινσέντι από κοντά έκανε το 2-0 μετά από κόρνερ του Γκόμες, έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του και έστειλε παράλληλα το σύνθημα στην πορτοκαλί εξέδρα για να αρχίσει το γλέντι…

Έψαξε το τρίτο
Η Άαλμποργκ ήθελε γκολ επείγον, το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και έψαξε το τρίτο γκολ για να καθαρίσει μια ώρα γρηγορότερα την πρόκριση.

Και το πέτυχε
Και αφού απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις, τελικά ήρθε το τρίτο γκολ στο 64′ από τον Στάθη Αλωνεύτη στο 64′. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός τρία μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι πήρε μια μαγική μακρινή μπαλιά από τον Σέρτζιο, βρέθηκε πίσω από την άμυνα της Άαλμποργκ και σιγά μην το έχανε. Έκανε το 3-0 και το γαλαζοκίτρινο πάρτι πρόκρισης είχε ήδη αρχίσει.

Ζήλεψε και ο Σιέρινταν!
Το κοντέρ συνέχισε να γράφει αφού ο Κίλιαν Σιέρινταν ζήλεψε, νίκησε με ωραίο σουτ τον Λάρσεν και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Απλά να τελειώσει
Μετά το γκολ του Σιέρινταν όλοι πλέον στο γήπεδο περίμεναν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Οι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων έστησαν το δικό τους πάρτι, ο Δώνης έδωσε το δικαίωμα στον Τζιμπούρ να ντεμπουτάρει ενώ οι Δανοί προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ναι αυτό που κάποτε προσπαθούσαν να πετύχουν οι ομάδες μας… Τα πράγματα όμως άλλαξαν άρδην και άμα λάχει ρίχνουμε και τεσσέρες.

Το πολυπόθητο σφύριγμα ήρθε, οι του ΑΠΟΕΛ περιμένουν πλέον την κλήρωση της Πέμπτης για να αρχίσουν να προγραμματίσουν τα ταξίδια του φθινοπώρου. Και αυτά σίγουρα θα είναι όμορφα.

Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αντωνιάδης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Ντε Βινσέντι (82΄ Εφραίμ), Μαντούκα (61΄ Αλωνεύτης), Σέρινταν (79΄ Τζιμπούρ).

ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ: Λάρσεν, Κρίστενσεν (46΄ Ντάλσγκααρντ), Πέτερσεν, Θελάντερ, Μπλάμπιεργκ (62΄ Γκόρτερ), Μπόρστινγκ (46΄ Χελένιους), Βουρτς, Ράισγκαρντ, Τόμσεν, Ενεβόλντσεν, Γιάκομπσεν.

Κίτρινες Κάρτες: Πέτερσεν, Τόμσεν.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024