Μάριος Λευκαρίτης: “Aδικήθηκε η Ομόνοια, θα κάνω ό,τι μπορώ”

a 109
a 2192

Ο Μάριος Λευκαρίτης, εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ, μίλησε στο ραδιοσταθμό «Άστρα» προκειμένου να σχολιάσει τη διαιτησία του Αλεξάντερ Τούντορ, η οποία ήταν και η αιτία αποκλεισμού της Ομόνοιας από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στον επαναληπτικό με την Ντινάμο Μόσχας.

Ο κ. Λευκαρίτης είχε μιλήσει και την προηγούμενη εβδομάδα στον εν λόγω ραδιοσταθμό, λέγοντας πως δεν είχε δει το παιχνίδι, κάτι που υποσχέθηκε πως θα έκανε και μετά θα ήταν σε θέση να πάρει θέση.

Έτσι κι έγινε λοιπόν. Αρχικά ο κ. Λευκαρίτης είπε: «Αφού ενημερώθηκα για όλα όσα συνέβησαν, είδα το παιχνίδι. Είδα ό,τι είδε και ο κόσμος και η Ομόνοια όντως αδικήθηκε σε τρεις-τέσσερις καθοριστικές φάσεις, όπως π.χ. τα τέρματα που ακυρώθηκαν».

Και πρόσθεσε: «Πριν δω τις φάσεις, αντιλαμβάνεστε πως είχα στεναχωρηθεί ακούγοντας τα παράπονα του κόσμου, πόσω μάλλον όταν είδα το παιχνίδι και μετά».

Μετά τον… αποκεφαλισμό της Ομόνοιας, μπορεί να κάνει κάτι ο ίδιος; Ιδού τι απάντησε: «Καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι την πίκρα του κόσμου, αλλά περιορίζομαι στο να πω ότι αυτό που μου επιτρέπεται να κάνω, θα το κάνω. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Απλώς θα πω πως τα πράγματα δεν έμειναν έτσι. Περιορίζομαι σε αυτό…».

Ουσιαστικά ο κ. Λευκαρίτης απάντησε πως θα… απλώσει το χέρι του μέχρι εκεί που φτάνει προκειμένου να βρει το δίκιο της η Ομόνοια.

Ακολούθως κλήθηκε να σχολάσει το ρεπορτάζ του Super ΣΠΟΡ FM και της Sportday, στο οποίο γίνεται λόγος για διαμονή εφτά στελεχών της Ντινάμο Μόσχας στο ίδιο ξενοδοχείο που διέμεναν οι Ρουμάνοι διαιτητές του επαναληπτικού, καθώς και για μεταξύ τους δείπνο στο ίδιο τραπέζι.

«Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, όμως, δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω αυτά που γράφονται. Αυτό που μπορώ να ξέρω, είναι αν όντως αυτά έχουν γίνει», ήταν η αρχική του τοποθέτηση βάσει αυτού και συνέχισε:

«Το σίγουρο είναι πως πρώην διαιτητές, παρατηρητές, ή ακόμη και εν ενεργεία παρατηρητές, δίδεται εντολή στην ΚΟΠ καθ’ υπόδειξη της ΟΥΕΦΑ, να ορίζονται για να συνοδεύουν αυτούς που έρχονται στην Κύπρο για να διαιτητεύσουν τέτοιους αγώνες. Σε όλες τις χώρες γίνεται αυτό, εδώ και πολλά χρόνια το κάνει η Ομοσπονδία της ΟΥΕΦΑ για όλους τους αγώνες της ηπείρου. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν γίνεται αυτό και σε διοργανώσεις άλλων ηπείρων».

Ακολούθως υπογράμμισε: «Οι κανονισμοί λένε πως 24ωρες το 24ωρο αυτοί που ορίζονται για να συνοδεύουν τους διαιτητές πρέπει να είναι μαζί τους. Να τους συνοδεύουν σε όλες τις μετακινήσεις τους. Από τη στιγμή που θα έλθουν μέχρι την ώρα που θα φύγουν».

Στη συνέχεια, ο Κ. Λευκαρίτης είπε πως από τη στιγμή που συνοδεύονται οι διαιτητές, πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με στελέχη ομάδων: «Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΟΥΕΦΑ, πρέπει να αποφεύγονται αυτά τα πράγματα και από τη στιγμή που συνοδεύονται αυτοί οι διαιτητές, πρέπει να αποφεύγεται και η επαφή τους με στελέχη ομάδων. Όμως εκτός από αυτούς που ορίζει η ΚΟΠ για το σκοπό αυτό, οι διαιτητές συνοδεύονται και από παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ, ο οποίος δεν πρέπει να τους αφήνει λεπτό από τα μάτια του για αποφεύγονται τέτοια πράγματα».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Αν έγιναν όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, από την αρχή αυτοί που συνόδευαν τους διαιτητές μπορούσαν να ειδοποιήσουν την ΚΟΠ και αυτή με τη σειρά της την ΟΥΕΦΑ. Μένω έκπληκτος με αυτά που μου λέτε για το φαγοπότι εφτά Ρώσων με τους διαιτητές. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, όμως, δεν αμφισβητώ το δημοσίευμα».

Πηγή: SentraGoal