Μεταφορά Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

CEB1 25 Ειδήσεις, Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1144 Ειδήσεις, Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Άλλη μια κυβερνητική υπηρεσία μεταφέρεται στην επαρχία όπου ανήκει. Πρόκειται για το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα στη Λάρνακα, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου στεγάζεται παράρτημά του, στο οποίο εκδικάζεται συγκεκριμένος αριθμός υποθέσεων, με την ανάλογη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της επαρχίας Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή νομικών της βουλής, ενώ η ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου θα ανέλθει στις 6,5 εκατομμύρια ευρώ, και σχετικό κονδύλι έχει συμπεριληφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου θα ανεγερθεί στην λεωφόρο Γιωρκή Παπαδοπούλου στο Παραλίμνι, σε γη που έχει ήδη απαλλοτριωθεί.

Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κύριος Θεόδωρος Πυρίλλης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την προώθηση του έργου, αφού όπως ανέφερε η μεταφορά των δημόσιων υπηρεσιών στην οικεία τους επαρχία ήταν ένας στόχος ο οποίος τέθηκε εξ αρχής, με στόχο την ίση μεταχείριση όλων των κατοίκων της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «διεκδικήσαμε από την αρχή να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος, μιας περιοχής που έχει πληθυσμό 60.000 κατοίκων». Και πρόσθεσε: «Η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου ήταν ένας από τους βασικούς μας στόχους με την ανάληψη των καθηκόντων μας. Είμαστε ευτυχείς, λοιπόν, που βλέπουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί αυτό το έργο. Ήταν ένας από τους στόχους που θέσαμε εξ αρχής, όπως και η μεταφορά των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών. Πλέον όλοι οι κάτοικοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου μπορούν να νοιώθουν ότι αντιμετωπίζονται ως κάτοικοι μιας επαρχίας».

SotiraNews