Επένδυση-μαμούθ με χρήμα από την Κίνα

a1 77 Ειδήσεις
a1 259 Ειδήσεις
Τους χώρους του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας, που εφάπτονται του νέου αεροδρομίου, θα αξιοποιήσει η νέα επένδυση που ετοιμάζει ο Όμιλος Νίκου Σιακόλα, σε συνεργασία με ομάδα επιχειρηματιών από την Κίνα… 

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι λεπτομέρειες για την επένδυση-μαμούθ επιχειρηματιών από την Κίνα, σε συνεργασία με τον Όμιλο του Κύπριου επιχειρηματία Νίκου Σιακόλα. Η επένδυση, στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας, τον οποίο ο Όμιλος Νίκου Σιακόλα διαχειρίζεται ως στρατηγικός επενδυτής του νέου αεροδρομίου, θα αφορά στον τομέα των μεταφορών και του εμπορίου, και αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση αναφέρουν ότι οι επιχειρηματίες από την Κίνα θα συνεργαστούν με τον Όμιλο Νίκου Σιακόλα για την κατασκευή διαμετακομιστικού σταθμού μεταφοράς προϊόντων από χώρες της Ασίας, τα οποία ακολούθως θα προωθούνται στις αγορές της Ευρώπης.

Το διαμετακομιστικό κέντρο θα λειτουργεί παράλληλα με εμπορικό κέντρο. Στα σχέδια του Ομίλου περιλαμβάνονται, εξάλλου, και η δημιουργία ξενοδοχείου και καζίνο στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, πάντα σε συνεργασία με τους Κινέζους επιχειρηματίες, και ήδη η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί για μελέτη στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, στη Λάρνακα ολοκληρώνονται προσεχώς οι διαπραγματεύσεις με την Κυπρο-Γαλλική κοινοπραξία «Ζήνων» για την κατασκευή και άλλου τεράστιου έργου υποδομής στην πόλη, αυτή τη φορά στη μαρίνα και το λιμάνι.

Πηγή: iKypros