Άχνα: Σκότωσαν σκυλί-διασώστη της Πολιτικής Άμυνας

a 22 Ειδήσεις
a 4038 ΕιδήσειςΔεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι που έβγαλαν τα απωθημένα τους σε ένα τετράποδο και μάλιστα της Πολιτικής Άμυνας. Τον άφησε ο εκπαιδευτής του για λίγο ελεύθερο κοντά σε φάρμα και κάποιοι τον πυροβόλησαν σκοτώνοντάς τον και μαζί του και τις ελπίδες να σώσει ζωές αγνοουμένων.

Πρόκειται για τον «Troy», ένα Βελγικό ποιμενικό σκυλί που ανήκε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα έρευνας και διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο υπεύθυνος του τμήματος Ανδρέας Κοκκινίδης, ο σκύλος ήταν ό,τι καλύτερο διέθετε η ομάδα και μάλιστα είχε διακριθεί πρόσφατα σε διεθνή διαγωνισμό σκυλιών διάσωσης που έγινε στην Κρήτη. Ενώ τα άλλα σκυλιά είχαν εντοπίσει μέχρι και εφτά αγνοούμενους που είχαν «κρύψει» σε συντρίμια, ο «Troy» εντόπισε 13, αποσπώντας θετικά σχόλια ακόμη και από τους αρμόδιους εκπαιδευτές των υπευθύνων των σκυλιών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκινίδη, πριν λίγες μέρες, ενώ ο σκύλος βρισκόταν στη φάρμα του εκπαιδευτή του, Σάββα Νικόλα, στο Δασάκι της Άχνας, τον είχε αφήσει για λίγο ελεύθερο με σκοπό να εξασκηθεί. Σε κάποια στιγμή ο σκύλος εξαφανίστηκε και παρά το κάλεσμα του εκπαιδευτή του, αυτός δεν εμφανιζόταν. Όταν εντοπίστηκε στο ύπαιθρο, ήταν ήδη νεκρός. Η νεκροψία από κτηνίατρο έδειξε την απάνθρωπη μεταχείριση που είχε υποστεί. Άγνωστοι που προφανώς είναι νόμιμοι κάτοχοι κυνηγετικού όπλου, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Στο σώμα του ζώου εντοπίστηκαν σφαιρίδια από κυνηγετικό όπλο. Η κτηνωδία συντελέστηκε στερώντας το αρμόδιο τμήμα της Π. Άμυνας από τον καλύτερό της σκύλο. Η ειρωνεία είναι πως ο «Troy» συμμετείχε και σε διεθνείς αποστολές έρευνας και διάσωσης και θεωρείται ένα από τα καλύτερα σκυλιά. Το κενό που μένει πίσω είναι μεγάλο, γιατί χρειάζεται πολύς καιρός για την εκπαίδευση ενός σκύλου για έρευνα.

Σχετική καταγγελία για την κακόβουλη ενέργεια έγινε στην τοπική Αστυνομία, ενώ ολόκληρο το τμήμα της Π. Άμυνας έχει σοκαριστεί από τον τρόπο που «έφυγε» ο συγκεκριμένος σκύλος.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ