Τα κόμματα συμβάλλουν στον έρανο της Εκκλησίας για τους Ελληνες

a1 137 Ειδήσεις

a1 320 Ειδήσεις
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ο ΛΟΓΟΣ» οργανώνουν από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου οδικό έρανο, με το γενικό τίτλο «Πρό(σ)κληση αγάπης» για την ενίσχυση των άπορων στην Ελλάδα… 

Σήμερα, αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων επισκέφθηκαν ένα από τα περίπτερα στη Λευκωσία και επέδωσαν την εισφορά του κόμματός τους για τον έρανο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιότατος Ιερώνυμος Πυλιώτης, ευχαρίστησε το λαό που συμμετέχει στην προσπάθεια του εράνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και είπε ότι η συλλογή χρημάτων θα αξιοποιηθεί με την αγορά τροφίμων και κρέατος κυρίως για τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας για το πασχαλινό τραπέζι.

Ο έρανος, είπε, ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα με περίπτερα που έχουν στηθεί στη Λευκωσία στην έναρξη της λεωφόρου Μακαρίου, στην οδό Λήδρας και τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Στροβόλου, Λατσιών, Αραδίππου και στο Δήμο Πάφου. Επίσης, περίπτερο έχει στηθεί και στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ την εισφορά επέδωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε ότι τέτοιες προσπάθειες στέλλουν πολλαπλά μηνύματα από την ολότητα του κυπριακού Ελληνισμού, όπως μηνύματα συμπαράστασης προς τους αδελφούς μας Ελληνες.

Πρόσθεσε ότι «είναι όμως συμβολικές ενέργειες», λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα σωθεί με τις συμβολικές ενέργειες και την πλημμύρα της αγάπης του κυπριακού Ελληνισμού, που είναι δεδομένη. Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει και η κυπριακή οικονομία θα θωρακιστεί όταν οι πολιτικοί, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια και στην Κύπρο παίρνουν τις σωστές αποφάσεις».

«Δεν μπορούμε», είπε, «να συνεχίζουμε πολιτικές που ομηροποιούν και χρεώνουν τις επόμενες γενιές για να είμαστε εμείς αρεστοί στις σημερινές», και κατέληξε λέγοντας ότι το μήνυμα στους πολιτικούς είναι «να διορθώσουμε τις πολιτικές μας που για χρόνια εξυπηρετούσαν τα πρόσκαιρα και δημιουργούσαν εθνικές οικονομικές ζημιές για τις επόμενες γενιές».

Από πλευράς του ΑΚΕΛ, ο Γενικός του Γραμματέας Αντρος Κυπριανού επέδωσε την εισφορά του κόμματός του, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τον ελληνικό λαό που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες μέσα στις έντονα αρνητικές συνθήκες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα.

«Θα στηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες και εκείνες που στοχεύουν στην συγκέντρωση υλικής βοήθειας αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς εκείνους που αποφασίζουν για το μέλλον της ΕΕ, ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν πολιτικές που θα συμβάλουν στο να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και θα οδηγήσουν τους λαούς της ΕΕ σε καλύτερες μέρες», είπε.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι χρειάζεται να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να ακολουθηθούν πολιτικές τέτοιες που θα στηρίξουν εκείνους τους πολίτες που έχουν ανάγκη από την στήριξη των κρατών.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ την εισφορά κατέθεσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και ευρωβουλευτής Κούλλης Μαυρονικόλας, ο οποίος είπε ότι η ΕΔΕΚ συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή για την οικονομική ενίσχυση του ελληνικού λαού.

«Εχω την εντύπωση ότι ο κυπριακός λαός στην ολότητά του αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτιστο καθήκον για μας η ενίσχυση της Ελλάδας η οποία περνά τις πιο δύσκολες στιγμές μέσα σε αυτή την τεράστια οικονομική κρίση», είπε.

Πρόσθεσε ότι η ύπαρξη του κυπριακού ελληνισμού έχει άμεση σχέση με μια ισχυρή και ανεξάρτητη οικονομία Ελλάδα. «Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε όλοι μας σε αυτήν την προσπάθεια έχοντας επίγνωση ότι ο Ελληνισμός αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό σύμμαχό μας στον εθνικό μας αγώνα», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης επέδωσε την εισφορά του κόμματός του και συνεχάρη την Εκκλησία και το ΛΟΓΟ για την προσπάθεια ενίσχυσης των Ελλήνων.

«Στέλλουμε το μήνυμα προς τον κυπριακό λαό και ιδιαίτερα σε όσους στηρίζουν τις ιδέες του ΕΥΡΩΚΟ ότι χωρίς Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρχει ούτε κυπριακός Ελληνισμός», είπε.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την εκδήλωση και σε όσες άλλες προσπάθειες γίνουν «θα πρέπει να συμβάλλουμε και συμβολικά και ουσιαστικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ