Τέλος του μήνα αρχίζουν τα έργα για άνοιγμα του δρόμου Δεκέλειας – Ξυλοτύμπου

Τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για άνοιγμα του δρόμου Δεκέλειας – Ξυλοτύμπου, τα οποία θα στοιχίσουν περίπου 250 χιλιάδες ευρώ και θα πληρωθούν από τις βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας…

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου Ανδρέας Χατζηπαρασκευάς ανέφερε ότι πρόκειται για το λεγόμενο ανήφορο Ξυλοτύμπου, δηλαδή το τμήμα του παλιού δρόμου Δεκέλειας – Ξυλοτύμπου από τον κυκλικό κόμβο Δεκέλειας μέχρι τον Αστυνομικό Σταθμό των Βάσεων που παραμένει κλειστό λόγω γεωλογικών προβλημάτων και καθίζησης εδώ και δύο χρόνια, συγκεκριμένα από τα τέλη του 2009.

Πρόσθεσε ότι πρόσφατα «οι βρετανικές Βάσεις έχουν ενημερώσει την Κυπριακή Δημοκρατία πως έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 250 χιλιάδων ευρώ για επιδιόρθωση του δρόμου. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν εντός του 2012, ενώ το ποσό θα πληρωθεί από τις Βρετανικές Βάσεις» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηπαρασκευάς είπε πως «είναι πολύ σημαντικό για την Κοινότητα Ξυλοτύμπου το άνοιγμα του συγκεκριμένου δρόμου δεδομένου ότι προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα διακίνησης. Τόσο οι κάτοικοι όσο και ο προηγούμενος κοινοτάρχης και το Κοινοτικό Συμβούλιο είχαν προβεί σε αρκετές ενέργειες και διαμαρτυρίες για άνοιγμα του δρόμου» είπε.

Σημειώνεται ότι ο λόγος που ο δρόμος παρέμενε κλειστός για δύο χρόνια ήταν το κόστος αποκατάστασης που επικαλούνταν οι Βάσεις κάνοντας λόγο για 3 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται όμως ότι τελικά βρέθηκε φόρμουλα εκτέλεσης των εργασιών με το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ και τα έργα θα αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το κλείσιμο του δρόμου είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον κόσμο της Ξυλοτύμπου αφού προκαλεί σοβαρά προβλήματα διακίνησης ενώ επαγγελματίες της κοινότητας διαμαρτύρονται για μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις τους.

Στις 10 Οκτωβρίου 2010 είχε πραγματοποιηθεί από τους κατοίκους Ξυλοτύμπου πορεία διαμαρτυρίας για άνοιγμα του δρόμου χωρίς όμως να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024