Δίκτυο εξαπάτησης των καταναλωτών καυσίμων προσπαθεί να εξαρθρώσει η Αστυνομία

a 87 Ειδήσεις
a 7565 Ειδήσεις
Δίκτυο εξαπάτησης των καταναλωτών καυσίμων προσπαθεί να εξαρθρώσει η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό «πειραγμένων» μετρητών και αντλιών σε τρία πρατήρια βενζίνης στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο. ‘Ηδη έχουν συλληφθεί τρία άτομα… 

Ο εγκέφαλος της υπόθεσης παραμένει άφαντος και το όνομά του έχει ήδη καταχωρηθεί στο stop list για να αποτραπεί η έξοδός του από την Κύπρο.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία εταιρείας στην Αστυνομία ότι είχε υποψίες πως σε πρατήριά της είχαν γίνει μετατροπές, ώστε οι μετρητές τους να δείχνουν ότι η ποσότητα καυσίμων, που πλήρωναν οι καταναλωτές ήταν περισσότερη από όση έβαζαν στα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους. Με τον τρόπο αυτό

οι πελάτες πλήρωναν περισσότερα ενώ οι πρατηριούχοι ξόδευαν λιγότερα καύσιμα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε παγκύπρια βάση με στόχο να διαπιστώσει αν παρόμοιες μετατροπές έγιναν και σε άλλα πρατήρια.

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να αποφασιστεί η λήψη μέτρων, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα εξαπάτησης καταναλωτών.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, διαβεβαίωσε ότι οι επιθεωρητές του Υπουργείου βρίσονταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή. Το φαινόμενο, είπε, είναι περιορισμένο και δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία στο κοινό.

Δεν υπάρχει ανάμεσα στους υπόπτους μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Στέφανος Στεφάνου.