Αίτηση συγγενών για την άρση της ασυλίας του Προέδρου

Ειδήσεις

Το αργότερο μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ερμηνευτούν τα σχετικά άρθρα του συντάγματος σχετικά με το αν έχει ή όχι ασυλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση της τραγικής έκρηξης στο Μαρί…. 

Ο Δικηγόρος Χρήστος Τριανταφυλλίδης, αποκάλυψε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ότι παρόλο που στάληκαν επιστολές προς τον Γενικό Εισαγγελέα από δικηγόρους των συγγενών των θυμάτων, ο τελευταίος δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Εμάς η θέση μας είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε έχει είτε δεν έχει ασυλία, με τον τρόπο που λειτούργησε, δεδομένης της απουσίας αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου, τα αδικήματα είναι τέτοια που ο Γενικός Εισαγγελέας όφειλε να άρει την ασυλία του Προέδρου, για να μπορέσει να τύχει διερεύνησης από την Αστυνομία.»

Αυτό δεν έχει γίνει, είπε ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης. Εξήγησε ότι ο Πρόεδρος απείχε από τη διερεύνηση και θα απέχει από τη δικαστική διαδικασία.

«Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε πλέον με αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο, για να ερμηνευτούν τα σχετικά άρθρα του συντάγματος, και να διαφανεί αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ή δεν έχει ασυλία.»

Καταλήγοντας ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης είπε ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και το αργότερο στις επόμενες 10-15 μέρες η αίτηση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο.

Πηγή: SigmaLive