Ετήσια χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου

Ειδήσεις

Τελέστηκε χτες βράδη στον Πρωταρά η ετήσια Χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου στην Αίθουσα Δεξιώσεων “Starlight” στον Πρωταρά, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Σοφοκλή Αλετράρη… 

Ο Υπουργός στην σύντομη ομιλία του επισήμανε την τεράστια σημασία του ρόλου των γονέων στη διάπλαση σωστής παιδείας στα παιδιά.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού:
Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας, στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου.

Η συμμετοχή των γονιών πάνω σε μια καλά οργανωμένη βάση στην αγωγή των παιδιών τους πρέπει να επιδιώκεται με κάθε τρόπο. Η ευθύνη για την παροχή κατάλληλης και αποτελεσματικής αγωγής στα παιδιά δεν αποτελεί αποκλειστικό έργο και ευθύνη του σχολείου. Η αρμονική συνεργασία μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες στην επιτυχία του έργου κάθε σχολικής μονάδας.

Ιδιαίτερα στον τόπο μας, όπου ο θεσμός της οικογένειας κατέχει μια σημαντική θέση στην οργάνωση και την πρόοδο της κοινωνίας, οι γονείς αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες του εκπαιδευτικού στο δύσκολο έργο της αγωγής και της κατάρτισης των παιδιών και των νέων.

Ο ρόλος της παιδείας σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο είναι σίγουρα πολυσήμαντος και πολυσύνθετος. Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αποτελούν ζωντανά πρότυπα ορθών στάσεων ζωής και συμπεριφοράς που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να θέτουν υψηλούς στόχους, να εργάζονται συστηματικά και αποτελεσματικά, να αγαπούν την πατρίδα τους και να φροντίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και το οποίο θα κληροδοτήσουν στα δικά τους παιδιά.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου για το σημαντικό έργο που επιτελούν και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια.