Κοντά σε συμφωνία Κύπρος-Ισραήλ

a 7174 Ειδήσεις
a 7174 Ειδήσεις
Κύπρος και Ισραήλ βρίσκονται ένα βήμα πριν από την υπογραφή συμφωνίας για συνεκμετάλλευση των κοινών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων των δύο χωρών, με τις συζητήσεις να βρίσκονται, ήδη, σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Πέραν του θέματος του φυσικού αερίου, οι δύο χώρες επιχειρούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και σε άλλα ζητήματα, όπως η διπλή φορολογία και η αμφίδρομη αύξηση του τουριστικού ρεύματος… 

Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο από την ίδρυση των δύο κρατών δήλωσε ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

Μιλώντας έπειτα από συνάντησή του με τον υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ότι πολλά έργα βρίσκονται σ’ εξέλιξη και αφορούν στο νερό και τις επενδύσεις στη βιομηχανία και τ’ ακίνητα.

Τους επόμενους μήνες, είπε, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών στην Κύπρο για ανάλογες συμφωνίες.

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει και ο Νεοκλής Συλικιώτης στο Ισραήλ, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα του τερματικού.

Η ΥΠΕΞ, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, επιβεβαίωσε χθες πληροφορίες, που φέρουν Τελ Αβίβ και Λευκωσία να επιδιώκουν τη δημιουργία περιφερειακής δύναμης έρευνας και διάσωσης, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία και θα αποτελεί απάντηση στις τουρκικές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο κ. Λίμπερμαν, θα έχει το πρωί συνάντηση στη Λεμεσό με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη μονάδα αφαλάτωσης στην Επισκοπή.