Έτοιμοι για το ρεκόρ Γκίνες στην Αγία Νάπα

zeimpekiko Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Ολοκληρώθηκαν οι ετοιμασίες στην Αγία Νάπα για την αυριανή προσπάθεια του Δήμου να καταρρίψει το 5ο ρεκόρ Γκίνες, αυτή τη φορά χορεύοντας το ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοΐζου, που έντυσε μουσικά την ταινία «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού.

zeimpekiko Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η προσπάθεια θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις πέντε το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου στην Αγία Νάπα.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είπε ότι «η προσπάθεια που αρχίσαμε πριν μερικά χρόνια για κατάταξη της Αγίας Νάπας στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες με το συρτάκι, τον καλαματιανό, το ρωσικό χορό καλίνγκα και τον ζορμπά, συνεχίζεται φέτος με το ζεϊμπέκικο».

Πρόσθεσε ότι «ο λόγος που έχει επιλεγεί το ζεϊμπέκικο της «Ευδοκίας» είναι επειδή είναι από τα γνωστότερα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και έχει χορευτεί από χιλιάδες κόσμου σε διάφορες εκδηλώσεις ανά το παγκόσμιο».

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες «σε όσους δήλωσαν συμμετοχή και συμπαρίστανται στην όλη προσπάθεια του Δήμου Αγίας Νάπας. Αναμένουμε ότι όσοι θα παρακολουθήσουν την αυριανή εκδήλωση θα εντυπωσιαστούν από την παρουσίαση, αφού η προσπάθεια αυτή έχει στόχο την προβολή στο εξωτερικό τόσο της Αγίας Νάπας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου όσο και της Κύπρου μας γενικότερα».

Εξάλλου η Μαρία Ττοφινή Τσαντίλα, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Αγίας Νάπας ανέφερε πως «οι συμμετοχές έχουν φτάσει τα 850 άτομα. Το ρεκόρ Γκίνες έχει δώσει ως μίνιμουμ συμμετοχή 250 άτομα, με τα 850 έχουμε ήδη καταρρίψει το ρεκόρ, ωστόσο οι χορευτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα ως έχει η χορογραφία και με τη μουσική για πέντε συνεχόμενα λεπτά».

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους όρους του Οργανισμού Γκίνες, παρουσία των δικηγόρων. Οι χορευτές θα είναι ομοιόμορφα ντυμένοι, με τζιν παντελόνι, θα τους δοθεί άσπρη φανέλα με το σήμα του Δήμου Αγίας Νάπας και του ρεκόρ Γκίνες, θα έχουν μπλε φουλάρι στο λαιμό επίσης με το σήμα του Δήμου και του Γκίνες. Οι χοροδιδάσκαλοι, με βάση τους όρους του Οργανισμού θα πρέπει να είναι μπροστά από την ομάδα τους, θα έχουν κόκκινο φουλάρι και θα βρίσκονται σε λίγο ψηλότερο σημείο από τους χορευτές τους».

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα θα παρευρεθούν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ Κώστας Κουμής, οι Δήμαρχοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και άλλοι επίσημοι.

Επίσης θα παρευρεθεί και θα προσπαθήσει να χορέψει τα βήματα του ζεϊμπέκικου από την εξέδρα των επισήμων η παγκοσμίου φήμης χορεύτρια της Shakira και της Rihanna, Yanet Fuentes.