Η Σωτήρα τίμησε την Εθνική Επέτειο του “ΟΧΙ”

CEB14 Νέα Αμμοχώστου
Με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την Εθνική Επέτειο του “ΟΧΙ” και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

CEB14 16 Νέα Αμμοχώστου

Με τον Πάνδημο Εορτασμό της Εθνικής Επετείου του “ΟΧΙ” ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου οι επίσημοι εορτασμοί του Δήμου Σωτήρας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, ως κύριος ομιλητής παρέστη ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και βουλευτής επαρχίας Αμμοχώστου, κ. Σωτήρης Σαμψών.

CEB16 Νέα Αμμοχώστου

Στην ομιλία του ο κ. Σαμψών εξήρε τις θυσίες των ηρώων του πολέμου κατά των δυνάμεων του Άξονα και τόνισε ότι οι ίδιες αξίες και ιδανικά πρέπει να εμπνέουν και τη σημερινή γενιά για την υπεράσπιση των πατρογωνικών μας εστιών.

CEB19 Νέα Αμμοχώστου

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας, κα. Φλωρεντία Σάββα και ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας.

CEB18 Νέα Αμμοχώστου

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας και από τη Δημοτική Χορωδία Σωτήρας.

CEB12 Νέα Αμμοχώστου

Στην πανηγυρική δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρας την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, τον πανηγυρικό της ημέρας απηύθυνε ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας και νυν μέλος της Δημόσιας Υπηρεσίας, κ. Παναγιώτης Αντωνίου.

CEB1 Νέα Αμμοχώστου

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.

CEB11 Νέα Αμμοχώστου

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση που διεξήχθη στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ στην οποία συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Σωτήρας, οι Κατηχητικές Συνάξεις και η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμο Σωτήρας και στην επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

CEB15 Νέα Αμμοχώστου