Δήμαρχος Σωτήρας: “Νιώθω περήφανος που η Σωτήρα αναπτύσσεται”

a9 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a9 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της παραλιακής περιοχής της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, με τη δημιουργία των δύο νέων παραλιών «Ποσειδώνας» και «Σειρήνες» και την ανακαίνιση του παραλιακού υπαίθριου εστιατορίου Αγίας Θέκλας.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας δήλωσε περήφανος για το έργο και σημείωσε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας με ενέργειες που δεν επεμβαίνουν, αλλά αντιθέτως προστατεύουν το περιβάλλον, με ομόφωνη και συλλογική απόφασή του, προχώρησε στην άμεση ανάπλαση της παραλιακής περιοχής, σύμφωνα με εντελώς αφιλοκερδή σχεδιασμό από ειδικό διακοσμητή με υλικά τα οποία είναι μεν ανέξοδα, αλλά συμβάλλουν στη φιλική προς το περιβάλλον τοπιοτέχνηση της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Σωτήρας χαιρέτησε επίσης την στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και χαρακτήρισε την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής ως επιβεβλημένη και αναγκαία.

Με το σωστό σχεδιασμό, είπε, «η Σωτήρα θα μετατραπεί -και ήδη μετατρέπεται αν λάβουμε υπόψη τις δεκάδες προτάσεις από τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού- σε ένα νέο ποιοτικό τουριστικό προορισμό, που θα προσφέρει στον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία γνωριμίας με το αγνό παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο».

Η ανάπλαση της παραλιακής περιοχής, ανέφερε, έγινε και με τη στήριξη της Επαρχιακής Διοίκησης και του Υπουργού Εσωτερικών, ενώ επεσήμανε, τέλος, ότι όλοι οι κάτοικοι αισθάνονται υπερήφανοι όταν βλέπουν το Δήμο τους να προοδεύει και να εξελίσσεται.

“Η ανάπλαση της παραλιακής μας περιοχής, επιτέλους συντελείται, και με την στήριξη της Επαρχιακής Διοίκησης αλλά και του Υπουργού Εσωτερικών, ο κάθε κάτοικος Σωτήρας θα μπορεί να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων μας σε μία Σωτήρα της προόδου και της ανάπτυξης και όλοι θα αγωνιστούμε σκληρά για τον σκοπό αυτό. Δεν υπάρχει κανένας κάτοικος της Σωτήρας που να μην νιώθει την περηφάνια μέσα του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Σωτήρας, όταν βλέπει τον Δήμο του να προοδεύει και να εξελίσσεται. Και αυτό είναι, δηλώνει, που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα για το όφελος αποκλειστικά της Σωτήρας και όχι για τους εαυτούς μας. Οι λαϊκισμοί και τα συμφέροντα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, τονίζει ο κ. Τάκκας, όταν εργαζόμαστε για το κοινό καλό του τόπου μας και των συνδημοτών μας.”

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων