Λουκέτο βάζουν αύριο τα πρατήρια βενζίνης σε ολόκληρη την Κύπρο

Κλείσιμο των πρατηρίων πετρελαιοειδών σε όλη την Κύπρο από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, αποφάσισε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, με αίτημα το πάγωμα όλων των αδειών για δημιουργία νέων πρατηρίων μέχρις ότου ψηφισθούν οι νέοι σχετικοί κανονισμοί από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου εξάντλησε τον τελευταίο χρόνο όλα τα περιθώρια επαφών και διαβουλεύσεων με όλα τα αρμόδιο κρατικά όργανα, βουλή και φορείς για προώθηση του ζητήματος χωρίς να βρει θετική αντιμετώπιση και ανταπόκριση.

«Ενόψει της πιο πάνω απόφασης δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια από να προχωρήσουμε στην απόφαση για παγκύπριο κλείσιμο όλων των πρατηρίων από την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013», αναφέρει.

Ο κ. Στεφάνου χαρακτηρίζει το κλείσιμο των πρατηρίων ως έσχατη ενέργεια, μονόδρομο και απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη ενέργεια.

«Η θέση και το αίτημά μας είναι να παγώσουν οι άδειες για δημιουργία νέων πρατηρίων μέχρις ότου ψηφισθούν οι νέοι κανονισμοί και τα κριτήρια από τη Βουλή για ανέγερση και λειτουργία πρατηρίων πετρελαιοειδών», αναφέρεται.

Ο κ. Στεφάνου καλεί όλους τους πρατηριούχους να συμμετέχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι «ο αγώνας μας γίνεται για την επιβίωση όλων και του καθενός ξεχωριστά».

Στις 9 το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές συγκεντρώσεις πρατηριούχων στα κατά τόπους γραφεία της ΠΟΒΕΚ.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πελάτες και συνεργάτες των πρατηρίων και τους καλούν να δείξουν κατανόηση και να τους στηρίξουν. Προσθέτουν ότι «το πάθημα και οι συνέπειες με την επέκταση των Τραπεζών και την επέκταση γνωστής αλυσίδας υπεραγορών που το κόστος αυτή την πολιτικής θα το πληρώσουμε όλοι εμείς οι πολίτες δεν θα πρέπει να επαναληφθεί και στον τομέα των καυσίμων και πρατηρίων»

Να σημειωθεί ότι τα πρατήρια στην Ελεύθερη Αμμόχωστο έχουν κλείσει από τις 2 Ιανουαρίου.

Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου
Το θέμα που προέκυψε με τους πρατηριούχους καυσίμων και την επ` αόριστον απεργία που έχουν εξαγγείλει, το χειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

“Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο χειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και είναι ένα θέμα που έχει συγκεκριμένες προεκτάσεις και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα”, είπε.

Δηλώσεις ΔΗ.ΚΟ.
Το ΔΗΚΟ καλεί το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Πρατηριούχων όπως αναστείλει τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει και το Υπουργείο Εμπορίου όπως αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για επίλυση της διαφοράς που έχει προκύψει, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Επίτροπος Ενέργειας του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Με αφορμή την απεργία των πρατηριούχων πετρελαιοειδών στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και την εξαγγελία για επέκταση της απεργίας παγκύπρια από αύριο, ο κ. Βότσης δηλώνει πως το κόμμα του έχει ζητήσει την εγγραφή και την άμεση συζήτηση του σχετικού θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας.

«Η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας πιστεύουμε θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με σκοπό την αποφυγή των σοβαρών επιπτώσεων αλλά και της ταλαιπωρίας των καταναλωτών που αναμένεται να υποστούν», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Βότσης.

Ροη Ειδησεων

Εμπραχίμ Ραϊσί: Ζωντανός για μια ώρα μετά τη συντριβή

Μια θλιβερή λεπτομέρεια έγινε γνωστή τη Δευτέρα, λίγη ώρα μετα την επιβεβαίωση του θανάτου του…

20 Μαΐου, 2024

FliRT: Ανησυχία για παραλλαγές της Covid – Εξαπλώνονται σε ΗΠΑ-Βρετανία

Νέες παραλλαγές της Covid εξαπλώνονται ανά την υφήλιο, πυροδοτώντας ανησυχίες στους ειδικούς για αύξηση των…

20 Μαΐου, 2024

1ος Διεθνής αγώνας ανοικτής θάλασσας στον Πρωταρά: Συμμετείχαν κολυμβητές από 7 διαφορετικές χώρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Protaras International Open-Water Marathon στον Πρωταρά την Κυριακή 19/05. Σε…

20 Μαΐου, 2024

Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Στην Αγία Νάπα ο γάμος του ζευγαριού

Σε τροχιά γάμου βρίσκονται ο Αντρέας Γεωργίου και η σύντροφός του, Σιμώνη Χριστοδούλου αφού αμέσως…

20 Μαΐου, 2024

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν…

20 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Θεατρική παράσταση για ενίσχυση της μετάβασης της μικρής Ελευθερίας στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ξυλοφάγου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Κόμης Δράκουλας την Κυριακή 26/05…

20 Μαΐου, 2024