Στο εδώλιο τον Μάιο ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου

a 16 Ειδήσεις
a 2583 Ειδήσεις

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των προσώπων που επέφεραν την οικονομική καταστροφή στον τόπο, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι έρευνες που διεξάγονται για τα χρόνια 2006, 2007 και 2008 άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα και ήδη η πρώτη υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών καταχωρήθηκε πρόσφατα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο την όρισε για πρώτη εμφάνιση στις 14 του ερχόμενου Μάη.

Πρόκειται για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο οποίος κατηγορείται μαζί με την κόρη και τον πρώην σύζυγό της για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, τήρηση ψευδών τραπεζικών λογαριασμών και ψευδείς δηλώσεις στον Φόρο Εισοδήματος.

Βάση των κατηγοριών, είναι η εικονική -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πώληση δύο οικοπέδων συνολικής αξίας €1.150.000 από τον σύζυγο της θυγατέρας στην εταιρεία της τελευταίας.

Με την πράξη αυτή, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, έγινε κατορθωτό να αναληφθούν τα χρήματα από τον λογαριασμό της εταιρείας της κόρης του Χριστόδουλου Χριστοδούλου στην Marfin Laiki Αμαρουσίου και να μεταφερθούν στον λογαριασμό του τέως γαμπρού του στην Κύπρο.

Μετά την καταχώρηση της υπόθεσης αυτής αναμένεται πως στο σύντομο μέλλον θα καταχωρηθούν και άλλες υποθέσεις οικονομικών ατασθαλιών στο Δικαστήριο, αφού αρκετές από αυτές βρίσκονται σχεδόν στο τελευταίο στάδιο διερεύνησής τους.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ