Τον Απρίλη αρχίζουν οι εργασίες για τη μαρίνα Αγίας Νάπας

CEB1 44 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Αρχές Απριλίου αναμένεται να αρχίσουν τα έργα κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας, αφού υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υπογραφούν τα συμβόλαια με την εργοληπτική εταιρεία η οποία θα κερδίσει την προσφορά.

CEB1 1679 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «η διαδικασία για κατασκευή της μαρίνας προχωρεί κανονικά σύμφωνα με τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για εξεύρεση εργοληπτικών εταιριών είχε μεγάλη επιτυχία αφού πέραν των 30 εταιρειών είχαν επιδείξει ενδιαφέρον».

Πρόσθεσε ότι «μετά από τη σχετική αξιολόγηση η εταιρεία «Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ» επέτρεψε σε 12 εταιρείες να υποβάλουν προσφορά. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία για την υποβολή προσφορών από τις εν λόγω εταιρείες για την κατασκευή των λιμενικών έργων της μαρίνας. Στις 15 Φεβρουαρίου λήγει η ημερομηνία υποβολής των προσφορών οι οποίες θα αξιολογηθούν και το έργο θα κατοχυρωθεί στον καλύτερο προσφοροδότη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας τέλη Μαρτίου αναμένεται να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια και αρχές Απριλίου θα αρχίσει το έργο το οποίο προσδοκεί όχι μόνο η Αγία Νάπα αλλά και ολόκληρη η Κύπρος».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο «αναμένεται ότι η έξοδος της Κύπρου από την οικονομική κρίση θα αρχίσει με την υλοποίηση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας, αφού σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, υπολογίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει όφελος από το έργο πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η μαρίνα της Αγίας Νάπας με την ολοκλήρωση της θα αποτελέσει ένα στολίδι όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την Μεσόγειο».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι εταιρείες που έχουν υποβάλει προσφορά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν εταιρείες τόσο κυπριακές όσο και από το εξωτερικό, ακόμα και Κοινοπραξίες. Η εταιρεία «Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ», συνέχισε ο κ. Καρούσος «κατέχει όλες τις αναγκαίες άδειες ενώ υπέβαλε στις αρμόδιες αρχές αναθεωρημένα πολεοδομικά σχέδια προκειμένου να περιληφθούν στο σχεδιασμό και τα επιπρόσθετα κίνητρα που έχουν δοθεί για την ανάπτυξη των μαρίνων».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο η μαρίνα θα περιλαμβάνει «επαύλεις, διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, καφέ, μπουτίκ και διάφορα καταστήματα. Η ίδια η μαρίνα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει 600 σκάφη μήκους από 10 μέχρι 60 μέτρων, ενώ θα μπορεί να παρέχει και υποστηρικτές εργασίες δηλαδή μικρές επιδιορθώσεις και επισκευές».

Είπε ακόμα ότι «θα δημιουργηθεί επίσης μια πλατεία η οποία θα προσφέρεται για διεξαγωγή εκδηλώσεων και διαφόρων άλλων πολιτιστικών διοργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας, που αναμένεται να διαρκέσει τρία περίπου χρόνια , αναμένεται να δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας με την πλειοψηφία των εργαζομένων να αποτελείται από άτομα της περιοχής, ενώ άλλες 350 θέσεις θα δημιουργηθούν για τη λειτουργία της».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας «η τοποθεσία που θα κατασκευαστεί η μαρίνα έχει οριστεί μετά το εκκλησάκι της Αγίας Θέκλας μέχρι την περιοχή Μακρόνησου. Αναμένουμε ότι η κατασκευή της μαρίνας θα συμβάλει τα μέγιστα στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η Αγία Νάπα το καλύτερο Μεσογειακό Τουριστικό Θέρετρο».

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίηση τόσο του ιδίου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Νάπας αλλά και ολόκληρης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, αφού όπως εξήγησε «το μεγαλεπήβολο αυτό έργο θα δώσει εργασία σε αρκετά άτομα και θα αποτελέσει το διαμάντι της περιοχής το οποίο θα προσελκύσει τόσο Κύπριους όσο και ξένους ιδιοκτήτες σκαφών και επενδυτές».

Πηγή: ΚΥΠΕ