Πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά στις Παγκύπριες εξετάσεις

CEB1 27 Ειδήσεις, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Παιδεία
CEB1 279 Ειδήσεις, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Παιδεία

Με πρώτο μάθημα τα Νέα Ελληνικά, στο οποίο θα παρακαθίσουν 8.137 υποψήφιοι, άρχισαν στις 8:00 το πρωί οι Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία με όλους τους εμπλεκόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους θεματοθέτες, τους διορθωτές και τις σχολικές μονάδες και το Υπουργείο Παιδείας και η Υπηρεσία Εξετάσεων, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου, είναι πλήρως έτοιμα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εκφράζει, σε όλους τους τελειόφοιτους μαθητές, τις θερμότερές της ευχές για επιτυχία και ευόδωση των στόχων και επιδιώξεών τους.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις, επισημαίνει, είναι το ‘νήμα’ μίας διαδρομής, που κράτησε μία ολόκληρη σχολική χρονιά. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάτε ότι είναι μόνο μία δοκιμασία από τις πολλές, που θα αντιμετωπίσετε στη ζωή σας. Είναι ο δρόμος για μία Ιθάκη, από τις πολλές που θα θελήσετε να φτάσετε. Με αισιοδοξία, πίστη στον εαυτό σας και θετική σκέψη, να ξεκινήσετε τον δύσκολο, πραγματικά, αυτόν αγώνα. Δώστε όλη σας την ενέργεια για να πετύχετε αυτό, που ονειρεύεστε. Κανένα βουνό δεν κατακτήθηκε εύκολα, κανένα ‘νήμα’ δεν κόπηκε χωρίς ιδρώτα. Πιστεύουμε σε σας, πιστεύουμε στη δύναμή σας. Ως Οργανωμένοι Γονείς, θα είμαστε πάντα δίπλα σας, προσθέτει.

Εκφράζει, επίσης, τις θερμότερές της ευχές στις οικογένειες των μαθητών, που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, καθώς και στους καθηγητές τους, που έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τησωστή προετοιμασία των παιδιών.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το Υπουργείο Παιδείας και η Υπηρεσία Εξετάσεων να είναι φέτος πλήρως προετοιμασμένοι για να αποφευχθούν προβλήματα, όπως αυτά προέκυψαν κατά τις προηγούμενες χρονιές, καταλήγει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης στην ανακοίνωσή της.

Με την προτροπή να έχουν «εμπιστοσύνη στις γνώσεις και τις δυνάμεις» τους, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, εύχεται σε όλους τους υποψήφιους “καλή δύναμη και καλή επιτυχία” κατά την εξεταστική περίοδο.
Mήνυμα Υπουργού Παιδείας ενόψει Παγκύπριων

Σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων, απευθυνόμενος σε όλους τους υποψηφίους, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι από τις 16 Μαϊου μέχρι και τις 9 Ιουνίου θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα το πράξουν, έχοντας εμπιστοσύνη στις γνώσεις και τις δυνάμεις τους.

“Οι στόχοι και τα όνειρά σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, με οργάνωση, μελέτη, πολύ πείσμα και αισιοδοξία”, σημειώνει ο κ. Καδής ο οποίος προσθέτει ότι στους εξεταζόμενους “αξίζουν, ήδη, συγχαρητήρια για τη μέχρι σήμερα πορεία τους και την επιτυχή ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών”.

Αναφέρει επίσης ότι τώρα ήρθε η ώρα να καταθέσουν τις γνώσεις τους και να ανταμειφθούν για την προσπάθεια και τους κόπους που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα, διεκδικώντας την εισαγωγή τους στην Ανώτερη Εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τις εξετάσεις “μια εμπειρία ζωής” σημειώνοντας, ωστόσο, ότι “οι προσπάθειές των μαθητών, αλλά και οι φιλοδοξίες τους, σε καμία περίπτωση, δεν σταματούν με αυτές”.

Αντίθετα, με το τέλος τους νέοι ορίζοντες θα ανοιχτούν μπροστά τους, με υψηλότερες προσδοκίες, μεγαλύτερες προκλήσεις και ανεξάντλητες προοπτικές.

Πηγή: SigmaLive